Zoals jullie wellicht inmiddels wel weten ben ik gek op een lekkere gin en tonic op zijn tijd. Ik probeer diverse soorten gin en tonic combinaties uit en voeg daar ook nog eens een twist aan toe. Net zoals bij deze Gin Tonic met passiefruit en ananassap, ik heb op het laatst ook nog wat blauwe butterfly pea thee eraan toegevoegd voor een spectaculair kleureffect.

 

Cocktails

 

De zomer is absoluut mijn favoriete tijd van het jaar en deze Gin Tonic met passiefruit en ananassap is letterlijk zomer in een glas.
Vorige week was ik boodschappen aan het doen en kocht ik heel veel passievruchten toen ik bij mijn groenteboer was. Ik wilde ook deze butterfly pea thee proberen die ik overal heb gezien om prachtige van kleur veranderende drankjes te maken. Zoals, serieus, hoe mooi is deze cocktail?

 

Je kunt dit natuurlijk maken zonder de blauwe thee, maar het laat dit drankje echt knallen en heeft dat prachtige kleurveranderingseffect.
Begin met de passievrucht, ananassap, citroensap, gin en een handvol ijsklontjes te doen in het glas. Vul het glas dan bijna vol met tonic naar keuze en lepel dan voorzichtig de blauwe thee erop. En garneer eventueel met een takje munt en een schijfje citroen.
Het drankje verandert dan in deze prachtige blauwachtig paarse kleur doordat het in contact komt met het zure van de citroen en tonic. Het zorgt absoluut voor een prachtige cocktail!
Als je een tropisch warme dag wilt verslaan met een verfrissend zomerdrankje, geniet dan van dit heerlijke recept voor een aparte gin & tonic.

 

Ingrediƫnten

 

Passievrucht, gebruik de pulp van passievrucht
Ananassap, zet het sap in de koelkast zodat deze lekker gekoeld is
Citroensap, 1 eetlepel sap zorgt voor een frisse toon
Gin, neem jouw favoriete gin voor dit recept
Tonic, gebruik een neutrale gekoelde tonic
IJsblokjes, om te serveren
Verse munt voor de garnering

 

Tips:

 

Ook zo dol op gin en tonic? Dan heb ik nog een paar die je proberen kunt:

Kruidige peer Gin en Tonic
Gin Tonic koffie
Mango en limoen Gin Tonic
Gin Tonic met mandarijn en dragon
Gin Tonic met rabarbersiroop

 

Het recept voor de butterfly pea thee* vind je hier.

Ook zonder deze blauwe thee is het een heerlijke cocktail.

Gin Tonic met passiefruit en ananassap

En zonder de gin heb je een heerlijke mocktail.

 

 

Recept Gin Tonic met passiefruit en ananassap: