Ik ben gek op Gin & Tonic, maar hubbie niet zo. Hij vindt het bitter. Maar hij is wel gek op mango. Nu heb ik een frozen mango en limoen gin tonic gemaakt en dat vond hij weer heel erg lekker. Haha, hoe kan je iemand toch aan de gin en tonic krijgen.

 

Gin & Tonic

 

Een Gin en Tonic, G&T, Gin & Tonic of Gin-Tonic is een gemixt drankje gemaakt van gin en tonic wat wordt geserveerd met een grote hoeveelheid ijs. De verhouding kan verschillen, maar is meestal 1 op 3. Een deel gin en drie delen tonic, maar je kunt het natuurlijk naar eigen smaak mixen. Wil jij meer of minder gin erin, doe dat dan.
Het drankje wordt meestal in een mooi groot bolglas geserveerd en gegarneerd met een schijfje citroen of limoen en een takje verse groene kruiden.

 

Je moet wel een liefhebber zijn van een ‘bittertje’ de gin alsmede de tonic hebben dit namelijk beide. Er bestaan heel veel soorten gin en tonic, vraag jouw slijter ernaar. Hij kan jou waarschijnlijk ook wel adviseren welke gin het beste samengaat met welke tonic. Er zijn zelfs hele boeken over geschreven, hier vind je er eentje van. Het grote GIN & TONIC boek
Er zijn dus duizenden mogelijkheden voor het mengen van gin en tonic. Als je een liefhebber bent, maakt het echt uit welke combinatie je samenstelt en welke garnering je gebruikt. Zo kan je gin en vier categorieën verdelen, dit zijn citrus, zoet, bloemig en kruidig. Eerst zoek je dus uit welke soort gin jij het lekkerst vindt en daarna zoek je de juiste tonic erbij.
Gin &Tonic is nog steeds hot! Het is het zomerdrankje bij uitstek……de zomer in een glas.

 

Zoals ik al schreef, ben ik gek op Gin & Tonic. Ik heb het leren drinken in Kenia. Hoe dan, vraag jij je misschien af? Wij waren met een clubje in Kenia op safari. We hadden de nodige injecties gehaald voordat we gingen en voldoende malariapillen bij ons. Maar de tropenarts had ons al gewaarschuwd dat de muggen resistent waren voor deze tabletten. Een van ons groepje was gezagvoerder, die vloog de hele wereld rond. Hij liet ons weten dat de kinine in de tonic ons wel zou beschermen tegen malaria. Daarom zaten wij elke avond aan de Gin & Tonic en ik kan je laten weten dat we zonder malaria thuisgekomen zijn. Maar wel met een G&T verslaving, dat dan weer wel.

 

Ik probeer zoveel mogelijk te experimenteren met smaken. Wat dacht je van deze mooie Roze Gin Tonic, Gin Tonic met mandarijn en dragon, Gin Tonic met komkommer of Gin Tonic met bramen en munt. Lekker toch? Er staan nog veel meer G&T recepten op de site, zoek ze maar eens op!

 

 

Mango en limoen Gin Tonic: