Citroenkip met gegrilde kikkererwten, sinaasappel en avocado

Citroenkip met gegrilde kikkererwten en avocado

Deze lekkere maaltijdsalade van citroenkip met gegrilde kikkererwten en avocado kan je zowel warm als koud eten. Mijn liefde voor salades kent dit jaar geen grenzen, ik ben er dol op en heb ook heel veel salades op de site staan. Met een heerlijke combinatie van hartige kikkererwten, gegrilde kip en sinaasappel, zijdezachte avocado’s, knapperige […]

Boerenkoolstamppot met een spicy topping

Boerenkoolstamppot met een spicy topping

Ik was vergeten rookworst te kopen, maar had nog een kookworst in de koelkast liggen. Om de wordt wat op te pimpen heb ik hem gebakken met de rode peper en knoflook. Het is nu een heerlijke boerenkoolstamppot met een spicy topping geworden. Dit is eens weer een hele andere manier om deze klassieke stamppot […]

Hummus met tonijn en olijven

Hummus met tonijn en olijven

Ik heb een heel bijzonder hummus recept voor jullie, namelijk deze hummus met tonijn en olijven. Maak eens een grote tafel met mezze (Arabische tapas), deze hummus doet het goed hierbij. Het is een mooie combinatie van hummus en een tonijnsalade, maar dan zonder mayonaise. En laat ik nou gek zijn op alle twee!   […]

Kipkarbonades met tomatenrijst
Gekruide meiknolletjes

Gekruide meiknolletjes

Dit recept voor gekruide meiknolletjes is een pittig bijgerecht boordevol heerlijke kruidige smaken. Als je deze meiknolletjes eenmaal hebt geproefd, ben je verslaafd. Door ze eerste te koken en daarna te laten sudderen met de specerijen en sinaasappelsmaak, wordt het een pittig en kleurrijk gerecht. Pas de smaak aan door meer of minder harissa te […]

Lamsstoof met venkel

Hongaarse Goulash

Stoofpotje voor koude dagen.

Fried chicken

Heerlijke snack voor bij de borrel of aan de buis.

Dahl van zwarte linzen

Dahl van zwarte linzen

Dahl (soms dal geschreven, of daal, of dhal) is een soort vegetarische soep uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of brij gekookt. Omdat peulvruchten zo eiwitrijk zijn, zijn ze een uitstekende bron van proteïnes voor vegetariërs en/of mensen die […]

Escabeche van witvis

Escabeche van witvis

Escabeche van witvis is een gerecht dat doorgaans bestaat uit een schotel van gepocheerde of gebakken vis, dat voor het opdienen wordt gemarineerd in een zuur mengsel. Deze zure marinade is meestal azijn, maar kan ook bestaan uit het sap van citrusvruchten. Het marineren gebeurt (gedurende een of meer nachten) in de koelkast. Het gerecht […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden