Pokebowl met zalm, enoki en avocado

Pokebowl met zalm, enoki en avocado

Omdat je de vis rauw eet in deze Pokebowl met zalm, enoki en avocado, moet die wel supervers zijn! Lekker als voorgerecht of lunch. Poke (zeg: Pokee) is de nieuwe sushi! Het gerecht komt uit Hawai en bestaat uit rauwe vis – meestal tonijn – die in blokjes gesneden wordt en daarna gemarineerd in sojasaus […]

Mokka chocoladeganache

Mokka chocoladeganache

Deze keer een dessert en wat voor een. Serveer de Mokka chocoladeganache in kleine koffiekopjes want het is een machtig toetje. Als je gek op chocolade bent, dan moet je dit beslist een keertje maken. Niet goed voor de lijn, maar wel goddelijk lekker.   Wij zijn gek op alles wat met chocolade te maken […]

Rundvlees curry

Rundvlees curry

Lekkere kruidige en pittige curry. Deze Rundvlees curry is heerlijk met deze wortel zoete aardappelpuree of met pompoenblokjes. Het recept voor de Kruidige pompoenblokjes vind je hier.

Kruidige pompoenblokjes

Kruidige pompoenblokjes

Een heel bijzonder recept met pompoen…het proberen waard. Dit recept van Kruidige pompoenblokjes uit de Indiase keuken past heel goed bij de Rundvlees curry.  

Kruidige boterkoek

Kruidige boterkoek

Een heerlijke Kruidige boterkoek voor de maand december. Maar ze zijn zo lekker, dat je ze het hele jaar wel kunt eten, haha. Probeer ook eens deze Kruidkoeken.  

Kruidkoeken voor Sinterklaas

Kruidkoeken voor Sinterklaas

Deze Kruidkoeken voor Sinterklaas zijn een lekkere traktatie op 5 december (en natuurlijk ook het hele jaar door). Lekkere roomboterkoeken met koekkruiden.  Als je jezelf helemaal wilt verwennen, dan maak je deze Heerlijke warme chocolademelk erbij.  

Knolselderijpuree met blauwe kaas

Deze Knolselderijpuree met blauwe kaas is een feestelijke puree, lekker bij wild, kip, kalkoen of vlees. Vraag wel even of iedereen van blauwe kaas houdt.  Deze Wortel en zoete aardappelpuree is ook een heerlijk bijgerecht in plaats van aardappelpuree.  

Erwtensoep met zoete aardappel en Togarashi

Erwtensoep met zoete aardappel en Togarashi

Erwtensoep met zoete aardappel en Togarashi is een lekkere twist op de Hollandse erwtensoep. De Shichimi Toragashi die hierin gebruikt wordt is een populaire Japanse zevenkruiden mix, te koop in de grotere supermarkten. Laat de soep niet te lang koken, de spliterwten mogen nog herkenbaar zijn.   Een hele andere maar ook zo’n lekkere soep […]

Scamorza affumicata salade

Scamorza affumicata salade

De Italiaanse kaas Scamorza is hier niet zo bkend als Parmezaan of mozzarella en dat is jammer want het is een veelzijdig kaasje. Deze peervormige kaas is bereid van volle koemelk en is vooral geschikt om mee te bakken. Scamorza betekent ‘onthoofd’, dit slaat op de vorm van het kaasje: het bolvormige kaasje hangt aan […]

Eendenborstfilet met portsaus en sinaasappel

Eendenborstfilet met portsaus en sinaasappel is zo’n klassiek gerecht wat je met de feestdagen kunt serveren. Ik heb er nog een paar plakken sinaasappel bij geserveerd, omdat ik dit lekker fris vind bij het recept. De sinaasappels snijd je als volgt: Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappels af. Zet […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden