Stevige smaken in deze wrap met pittige bloemkoolroosjes en blauwe kaascrème. Je roostert bloemkoolroosjes beetgaar in de oven en wentelt ze daarna door een pikante saus, op deze manier zal een carnivoor zijn vlees niet missen. Tip: Rooster de bloemkoolroosjes eventueel de avond ervoor, zodat je op de avond zelf snel klaar bent met de […]
Ik doe mee aan de foodboxchallenge van Have a good ‘food’ day en StudioKOOK. Wij mogen met de volgende ingrediënten een gerecht verzinnen: Bloemkool, Rode ui, Zalm, Bonen, Paprika en Wortel. Minimaal vier ingrediënten hiervan moeten we gebruiken om een gerecht mee te maken. We mogen zelf ook nog ingrediënten toevoegen. Ja wat ga je […]
Ik heb al eens vaker in recepten bloemkool gebruikt die ik geraspt heb. Hiervan heb ik o.a. een pizzabodem gemaakt (zie recept hier) of een heerlijke salade met diverse kleuren bloemkool. Om nasi wat lichter te maken bedacht ik om bloemkool te raspen en dit in plaats van rijst te gebruiken, zo is Nasi gemaakt […]
Spelt met gebakken bloemkool, lekker vullend en een gezond vegetarisch gerecht. Serveer het als salade of als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. Het recept van Dukkah vind je hier.
Omdat we bij het anti-candida dieet geen fruit mogen (dus ook geen citroen) heb ik voor het frisse de citroenmelisse gebruikt bij dit recept van Kabeljauwhaasje met tabouleh.
Ik had bij mijn groenteboer op de markt een groene en paarse bloemkool gekocht. Tja wat zal ik daar mee gaan maken. Ik was bang dat de kleur verdwijnen zou als ik deze bloemkooltjes ging koken. Daarom heb ik besloten om de groene te gaan bakken. Ik heb daar deze heerlijke Warme salade van gebakken […]
Ik ben dol op groenten. Ik laat me verleiden tot het kopen van allerlei soorten producten op de boerenmarkten. Maar hoezeer ik ook van groenten hou, ik zou nooit vegetariër kunnen zijn. Sorry dat ik teleurstel, maar ik geef de kip de schuld. Wat carnivoren zich niet realiseren is dat vegetarische maaltijden niet saai zijn. […]
Ik heb voor dit gerecht Bloemkoolsteaks met quinoa drie kleuren quinoa gebruikt, maar dat hoeft natuurlijk niet. Bloemkool grillen op deze manier is heerlijk. Van de overgebleven bloemkool kan je deze heerlijke soep maken: Geroosterde bloemkool en zoete aardappelsoep
Ik eet graag seizoens-producten, dus toen ik romanesco bij de groenteboer zag liggen, wist ik dat ik een recept wilde bouwen rond deze prachtige groente. Zo is romanesco salade met parelgort ontstaan. Romanesco Romanesco behoort tot de brassica-familie, samen met andere kruisbloemige groenten zoals kool, bloemkool en spruitjes. Romanesco is qua smaak en […]
Deze crispy kippenlevers zijn heerlijk met de bloemkoolpuree.