Chili con carne stoofvlees

Chili con carne stoofvlees

Chili con carne wordt hier meestal gemaakt met (runder)gehakt. Maar origineel wordt het met rundvlees gemaakt. Ik heb hiervoor runder riblappen gebruikt en dit lekker lang laten stoven. Het is dus chili con carne stoofvlees geworden. En dit is heerlijk op een koude avond. Nodig lekker veel mensen uit, zet de grote pan met stoof […]

Slawraps met pulled kip, barbecuesaus en rauwkost

Slawraps met pulled kip, barbecuesaus en rauwkost

Voor deze slawraps met pulled kip, barbecuesaus en rauwkost gaar je de kipfilets heel lang in de oven tot het bijna uit elkaar valt. Dan kan je het kippenvlees met 2 vorken uit elkaar trekken. Dit noemen ze ‘pulled’ in Amerika. Vooral pulled pork is daar erg populair. Het vlees wordt zo lang heel zachtjes […]

Kip met chilisalade in een tortillamandje

Kip met chilisalade in een tortillamandje

Het is even een klusje om de tortillamandjes te maken, maar dan serveer je ook wel iets leuks op tafel. Deze kip met chilisalade in een tortillamandje is een heerlijk gerecht om op een warme dag te serveren. Je kunt hiervoor een gekookte kipfilet of een gerookte kipfilet gebruiken. Of je gebruikt de restanten kip […]

Pittige salsa van maïs, lente-ui en oude kaas

Pittige salsa van maïs, lente-ui en oude kaas

Deze pittige salsa van maïs, lente-ui en oude kaas is bijna geen recept te noemen, want het is simpel een paar ingrediënten met elkaar mengen. De salsa is lekker pittig door de Remia garlic-sriracha mayonaise. Normaal ben ik niet zo van de kant-en-klaar producten, maar deze mayonaise is echt lekker. Probeer het eens. Ik heb […]

Mexicaanse bowl met rijst

Mexicaanse bowl met rijst

Ik mocht een paar pakken Basmati rijst van Lassie ontvangen. Basmati rijst is een witte langkorrelige droogkokende en zeer aromatische rijst. De rijst wordt meestal voor Oosterse en kruidige gerechten gebruikt. Ik heb er nu een Mexicaanse bowl met rijst van gemaakt. Dit is een heerlijke maaltijdsalade die je lekker uit een kom eet. Serveer […]

Mexicaanse aardappelpartjes

Mexicaanse aardappelpartjes

Deze Mexicaanse aardappelpartjes kan je ook met frietjes maken, dan heb je een soort Mexicaanse kapsalon. Heerlijk pittig gekruid gehakt over de aardappelpartjes, met daarop een salsa en een dot zure room. Picadillo kruiden kan je in de grotere supermarkten vinden, de kruiden zitten in mooie vierkante blikjes. Sriracha is een pittige saus die in […]

Maïssoep met Quesadilla's

Maïssoep met Quesadilla’s

Deze Maïssoep met Quesadilla’s is een lekker recept voor bijvoorbeeld op een warme dag en daar smaakt prima een koud Corona biertje bij. Voor deze maïssoep kan je maïskorrels uit blik of vers van de (gekookte) maïskolf gebruiken. Ik heb voor deze maïssoep een kippenbouillon gemaakt van de zakje botten bouillon, Broth of Life van […]

Taco tubs gevuld met buikspek, fetadip en salsa

Taco tubs gevuld met buikspek, fetadip en salsa

Deze mini taco tubs gevuld met buikspek, fetadip en salsa zien er heel erg leuk uit en zijn makkelijk uit het vuistje te eten. Zet de plank op tafel en genieten maar! Schrik niet van de bereidingstijd, de oven doet het werk. Je kunt het buikspek ook een dag van te voren bereiden.   Ik […]

Mexicaanse chowder

Mexicaanse chowder

Deze Mexicaanse chowder is een lekkere pittige vegetarische soep met zwarte bonen, maïskorrels, tomaatjes, avocado en Picadille kruiden. Of probeer eens deze lekkere (niet vegetarische) Pastasoep.

Spinazie witte bonensoep met kip en maïs

Spinazie witte bonensoep met kip en maïs

Ik had nog wat spinazie over, een paar kipfilets in de vriezer en nog een blikje witte bonen en maïs staan. Ja wat ga je dan maken, deze lekkere Spinazie witte bonensoep met kip en maïs dus. En nog een recept voor een stevige maaltijdsoep met bonen is deze Spicy bruine bonensoep

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden