Dit is een heel bijzonder recept, wat jaren geleden al een groot succes was in huize Culinea. Ik was het helemaal vergeten, maar toen de kleintjes kwamen logeren dacht ik ineens, deze kipfilet met banaan, spek en witte bonen zullen ze vast wel lekker vinden. En dat was ook zo, wat hebben ze gesmuld. […]
Ik mocht een heerlijke fles Smoky BBQ saus van Your Organic Nature ontvangen. Lekker bij de barbecue, maar ik ga daar natuurlijk weer een gerechtje mee verzinnen. Het zijn deze heerlijke Taco’s met pulled zalm en bbq saus geworden. BBQ saus Deze Your Organic Nature Smoky BBQ saus is een lekkere pittige en […]
Ik had nog een gele courgette liggen, wat zal ik daar eens van gaan maken. Had al heel lang op mijn to cook lijstje courgette fritters (pannenkoekjes) staan en daar is het nu eindelijk van gekomen. Het zijn gele courgette en maïs pannenkoekjes geworden. Natuurlijk kan je deze gele courgette ook vervangen voor de groene […]
Ik had een mooie bavette gekocht. Natuurlijk kan je die lekker naturel grillen op de barbecue of grillpan, maar ik wil er weer iets bijzonders van maken. Het is warm buiten, dus een salade lijkt me heerlijk vandaag. Het is een Mexicaanse steaksalade met tomatensalsa geworden en die is heerlijk kan ik je verklappen! Bavette […]
Stel dat je teveel pulled pork gemaakt heb en je houdt wat over (kan ik mij niet voorstellen want bij ons gaat alles op) dan kan je deze heerlijke pittige pulled pork met tortillachips maken. Een te lekkere ovenschotel die snel gemaakt is. Pittig en met veel kaas erin, wie wil dat nou niet! […]
Ik had een schattige kleine paarse bloemkool gekocht op de markt maar wist nog niet wat ik ermee ging maken. Even kijken wat ik nog in huis heb, blikje zwarte bonen en maïs, check. Een rode paprika, ook lekker erbij. Een bos koriander die nodig gebruikt moet worden. Zo ontstaat bij mij een gerecht en […]
Voor deze filorolletjes gevuld met pulled pork heb ik een restant van de pulled pork die ik gemaakt had, gebruikt. Mocht je geen zin hebben om zelf pulled pork te maken, dan kan je deze kant-en-klaar kopen. Maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder. Maak deze filorolletjes als lunch, avondeten of serveer ze als […]
Cordita’s zijn kleine tortilla’s en is een leuk formaat wrap om uit de hand te eten. Het is geen taco, maar een zachte tortilla. Mocht je ze niet kunnen vinden in jouw supermarkt, gebruik dan een grotere maat tortilla. Ik heb de cordita’s even in de pan gegrild, hierdoor kan je ze makkelijker vouwen en […]
Chili con carne wordt hier meestal gemaakt met (runder)gehakt. Maar origineel wordt het met rundvlees gemaakt. Ik heb hiervoor runder riblappen gebruikt en dit lekker lang laten stoven. Het is dus chili con carne stoofvlees geworden. En dit is heerlijk op een koude avond. Nodig lekker veel mensen uit, zet de grote pan met stoof […]
Voor deze slawraps met pulled kip, barbecuesaus en rauwkost gaar je de kipfilets heel lang in de oven tot het bijna uit elkaar valt. Dan kan je het kippenvlees met 2 vorken uit elkaar trekken. Dit noemen ze ‘pulled’ in Amerika. Vooral pulled pork is daar erg populair. Het vlees wordt zo lang heel zachtjes […]