Ik had nog een gele courgette liggen, wat zal ik daar eens van gaan maken. Had al heel lang op mijn to cook lijstje courgette fritters (pannenkoekjes) staan en daar is het nu eindelijk van gekomen. Het zijn gele courgette en maïs pannenkoekjes geworden. Natuurlijk kan je deze gele courgette ook vervangen voor de groene courgette.

 

Met deze pannenkoekjes krijg je de kinderen wel aan de groenten. Het toverwoord is natuurlijk pannenkoek en als het even meezit hebben ze niet in de gaten dat dit boordevol met groente zit (haha). Daarbij is het ook nog eens een heerlijk vegetarisch gerecht. Lekker als lunch, tussendoortje of als avondeten. Je kunt er dan nog wat feta of verse geitenkaas over heen kruimelen voor extra eiwitten. De pannenkoekjes zijn zowel warm als koud lekker.

 

Courgette

 

De gele courgettes zijn de hele zomer volop verkrijgbaar en de groene exemplaren zijn het hele jaar te koop. Misschien heb je ze wel in jouw moestuin staan, dan is dit een mooie manier om ze te verwerken.
Courgettes hebben van zichzelf weinig smaak, daarom kan ze heel goed gebruiken in heel veel gerechten. Hoe groter de courgette, hoe minder smaak ze hebben. Koop daarom liever de iets kleinere exemplaren. Als je ze koopt, moeten ze wel lekker stevig aanvoelen. Verse courgettes blijven wel in week goed.
Courgette zijn niet alleen erg lekker, maar ook nog eens erg gezond. Ze zitten boordevol vitaminen, mineralen en vezels. Goede reden om deze groente toe te voegen aan je weekmenu!

 

Omdat ze weinig smaak hebben, is het een veelzijdige groente. Je kunt diverse recepten met daarin courgette verwerkt vinden op de site. Zoals bijvoorbeeld een courgette cake, gegrilde courgettes, gevulde courgette, courgettesoep of rauw verwerkt als carpaccio. Of maak er de groentespaghetti van de zogenaamde courgetti. Hiervan vind je ook diverse recepten op culinea.nl. De courgettebloemen zijn ook eetbaar, je kunt er bijvoorbeeld een tempura van courgettebloemen van maken.

 

Recept Courgette en maïs pannenkoekjes: