Deze Courgette, prei en kervelsoep met kaasballetjes is een lekkere en stevige vegetarische soep gemaakt van courgette, prei en met een kervelsaus erover.
En nog zo’n lekkere vegetarische soep is deze wortelsoep. Probeer hem eens.
Deze Courgette, prei en kervelsoep met kaasballetjes is een lekkere en stevige vegetarische soep gemaakt van courgette, prei en met een kervelsaus erover.
En nog zo’n lekkere vegetarische soep is deze wortelsoep. Probeer hem eens.
Verwijder de korstjes en snijd het brood in blokjes. Doe de broodblokjes, de kaas en het eiwit in een foodprocessor en voeg peper naar smaak toe. Laat de machine draaien tot een homogeen mengsel is ontstaan. Draai er balletjes van en bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Breng de bouillon aan de kook, voeg de courgette- en kaasballetjes toe en laat ze in 2-3 minuten heel zachtjes koken.
Verhit de olijfolie en bak de ui glazig, voeg dan de knoflook, prei, courgette en witte bonen toe en bak dit nog 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook en laat ongeveer 10-15 minuten zachtjes koken tot de courgette gaar is.
Maak de kervel schoon en verwijder de dikke steeltjes.
Doe de soep, room en de kervel in de blender en pureer de soep.
Verwarm de soep met de balletjes nog eens. Verdeel de soep over 4 diepe borden en garneer met wat verse kervel en/of zelfgemaakte kervelpesto.