Dit is een heel bijzonder recept, wat jaren geleden al een groot succes was in huize Culinea. Ik was het helemaal vergeten, maar toen de kleintjes kwamen logeren dacht ik ineens, deze kipfilet met banaan, spek en witte bonen zullen ze vast wel lekker vinden. En dat was ook zo, wat hebben ze gesmuld.

 

Makkelijke maaltijd

 

Ik weet niet eens meer waar dit recept vandaan komt, maar ik bedacht me ook dat het nog niet op de site stond. Dus toch maar foto’s ervan gemaakt.
Probeer het eens, ik denk dat groot en klein het lekker zullen vinden.

 

Het meeste werk zit in de kipfilet opensnijden, platslaan, vullen en oprollen. Hoe ik dit gedaan heb, zie je in de foto gallery.
Voor de rest doet de oven het werk voor je.

 

Je kunt misschien de avond ervoor al de kipfilet vullen en oprollen en goed verpakt in de koelkast leggen, dan hoef je het de volgende dag jet gerecht alleen maar in de oven te schuiven.
Dan kan jij ondertussen iets anders doen zoals bijvoorbeeld het huis opruimen of je mails beantwoorden.
Een ideaal gerecht dus voor een doordeweekse dag.

 

Ben jij ook zo gek op makkelijke maaltijden? Dan heb ik er nog wel een paar hiervan op de site staan. Zoek ze maar eens op onder de categorie: Makkelijke maaltijd. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Parelcouscous met paddenstoelen en balsamico?

 

Tips:

 

Om het gerecht eventueel meer smaak te geven voor de volwassenen, kan je wat mosterd of citroenrasp en/of gehakte rozemarijn door de bonen/maïs mengen.
Gebruik kleine kipfilets voor dit gerecht, anders wordt het te machtig.
Of je gebruikt een hele grote kipfilet voor twee personen.
Ik had kleine banaantjes in de fruitschaal liggen en heb er daarom twee gebruikt in plaats van een grote.
Breek de banaan doormidden zodat je wel een recht ‘kipworstje’ krijgt.

 

 

Recept Kipfilet met banaan, spek en witte bonen: