Labneh maken

Labneh maken

Labneh maken is niet moeilijk. Labneh (of labne) is een super gemakkelijke dip dat bijna altijd op een tafel met mezze (Arabische tapas) staat. Het lijkt op hangop (uitgelekte yoghurt). Het heeft een neutrale frisse smaak. Maar je kunt het ook op smaak brengen met b.v. za-atar, sumac, chilivlokken, tijm, noten of verse kruiden. Gebruik […]

Zoete aardappel quesadilla's

Zoete aardappel quesadilla’s

Deze eenvoudige maar bevredigende zoete aardappel quesadilla’s zijn gemaakt met geprakte zoete aardappel, lente-uien, twee soorten kaas en rode peper. De zoete aardappel wordt ook gecombineerd met koriander en plakjes chorizoworst. De sleutel tot geweldige, knapperige quesadilla’s is matige hitte en voldoende olie om elke kant gelijkmatig bruin te maken.   Quesadilla   Ben jij […]

Witte bonensalade met tomaatjes en chorizokruimels

Witte bonensalade met tomaatjes en chorizokruimels

Deze witte bonensalade met tomaatjes en chorizokruimels brengt een heerlijke zomerse mediterrane smaak op tafel. De sleutel tot dit recept is echt goede kwaliteit chorizo en heerlijk rijpe trostomaatjes. Deze salade is vullend, gemakkelijk te maken en bovendien heerlijk. Dit recept is geschikt voor vier personen en het duurt slechts 20 minuten om het klaar […]

Patatje Bravas

Patatje Bravas

Patatas Bravas is een Spaans aardappelgerecht met een pittige tomatensaus. Deze saus gaat natuurlijk ook perfect bij een patatje. Weinig Spaanse gerechten zijn bekender dan Patatas Bravas. Deze klassieke tapa combineert perfect gebakken aardappelen met een pittige saus. Gecombineerd met een koud biertje is dit de ultieme middagsnack. Maar soms hebben we geen aardappelen bij […]

Mini Taco Tubs met longhaas

Mini Taco Tubs met longhaas

Ik heb longhaas voor deze taco tubs gekozen omdat het vlees zo lekker is. Leuk om te gebruiken met een barbecue, dan grill je het vlees op de barbecue en zet alle andere ingrediënten op tafel zodat iedereen zijn eigen mini taco tubs kan vullen. Deze mini taco tubs met longhaas zijn ideaal en lekker […]

Pizza gemaakt van stokbrood

Pizza gemaakt van stokbrood

Heb je nog een stokbrood(je) liggen die overgebleven is van een feestje? Maak er dan een heerlijke pizza gemaakt van stokbrood van. Je snijdt het stokbrood in de lengte doormidden, smeer er iets lekkers op zoals pesto of een anders lekker smeersel zoals een tapenade en beleg het stokbroodje met wat je in huis hebt. […]

Zelf saucijzenbroodjes maken

Zelf saucijzenbroodjes maken

Dit is een makkelijk en klassiek recept voor zelfgemaakte saucijzenbroodjes, waarvan ik durf te zeggen dat het kan wedijveren met de saucijzenbroodjes van de warme bakker! Een sappige en kruidige worstmengsel verpakt in bladerdeeg. Ik bedoel maar: heb je meer informatie nodig om te weten dat deze ontzettend lekker zijn! En zelf saucijzenbroodjes maken is […]

Pakora's van vergeten groenten

Pakora’s van vergeten groenten

Pakora is een Indiase beignet. Men haalt de ingrediënten door een beslag van kikkererwtenmeel en frituurt het dan. Pakora’s kunnen gemaakt worden van uien, groenten, maar ook van vlees. Ik heb nu heerlijke pakora’s van vergeten groenten gemaakt. Deze gefrituurde snack, gemaakt met een verscheidenheid aan groenten en kruiden, is uiterst verslavend. Het is een […]

De lekkerste aardappelpartjes

De lekkerste aardappelpartjes

Deze extra knapperige gebakken aardappelpartjes zijn gemakkelijk te maken en komen elke keer weer perfect uit de oven. Deze aardappeltjes moet je eens proberen, ze zijn zo lekker! In de oven gebakken aardappelpartjes zijn geweldig als bijgerecht of zelfs als heerlijk tussendoortje op zichzelf. Deze zouden de perfecte combinatie zijn met een Smash burger of […]

Roze eieren voor Pasen

Roze eieren voor Pasen

Voor onze kleindochter die gek op roze is, heb ik deze roze eieren voor Pasen gemaakt. De diepe, donkerrode kleur van bieten maakt deze wortelgroenten een perfecte natuurlijke kleurstof om paaseieren roze te kleuren. Hier zijn de eenvoudige instructies voor het verven van eieren met bietensap. Dat maakt het verven van eieren met bieten erg […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden