Witte bonensalade met tomaatjes en chorizokruimels

Witte bonensalade met tomaatjes en chorizokruimels

Deze witte bonensalade met tomaatjes en chorizokruimels brengt een heerlijke zomerse mediterrane smaak op tafel. De sleutel tot dit recept is echt goede kwaliteit chorizo en heerlijk rijpe trostomaatjes. Deze salade is vullend, gemakkelijk te maken en bovendien heerlijk. Dit recept is geschikt voor vier personen en het duurt slechts 20 minuten om het klaar […]

Patatje Bravas

Patatje Bravas

Patatas Bravas is een Spaans aardappelgerecht met een pittige tomatensaus. Deze saus gaat natuurlijk ook perfect bij een patatje. Weinig Spaanse gerechten zijn bekender dan Patatas Bravas. Deze klassieke tapa combineert perfect gebakken aardappelen met een pittige saus. Gecombineerd met een koud biertje is dit de ultieme middagsnack. Maar soms hebben we geen aardappelen bij […]

Mini Taco Tubs met longhaas

Mini Taco Tubs met longhaas

Ik heb longhaas voor deze taco tubs gekozen omdat het vlees zo lekker is. Leuk om te gebruiken met een barbecue, dan grill je het vlees op de barbecue en zet alle andere ingrediënten op tafel zodat iedereen zijn eigen mini taco tubs kan vullen. Deze mini taco tubs met longhaas zijn ideaal en lekker […]

Pizza gemaakt van stokbrood

Pizza gemaakt van stokbrood

Heb je nog een stokbrood(je) liggen die overgebleven is van een feestje? Maak er dan een heerlijke pizza gemaakt van stokbrood van. Je snijdt het stokbrood in de lengte doormidden, smeer er iets lekkers op zoals pesto of een anders lekker smeersel zoals een tapenade en beleg het stokbroodje met wat je in huis hebt. […]

Zelf saucijzenbroodjes maken

Zelf saucijzenbroodjes maken

Dit is een makkelijk en klassiek recept voor zelfgemaakte saucijzenbroodjes, waarvan ik durf te zeggen dat het kan wedijveren met de saucijzenbroodjes van de warme bakker! Een sappige en kruidige worstmengsel verpakt in bladerdeeg. Ik bedoel maar: heb je meer informatie nodig om te weten dat deze ontzettend lekker zijn! En zelf saucijzenbroodjes maken is […]

Pakora's van vergeten groenten

Pakora’s van vergeten groenten

Pakora is een Indiase beignet. Men haalt de ingrediënten door een beslag van kikkererwtenmeel en frituurt het dan. Pakora’s kunnen gemaakt worden van uien, groenten, maar ook van vlees. Ik heb nu heerlijke pakora’s van vergeten groenten gemaakt. Deze gefrituurde snack, gemaakt met een verscheidenheid aan groenten en kruiden, is uiterst verslavend. Het is een […]

De lekkerste aardappelpartjes

De lekkerste aardappelpartjes

Deze extra knapperige gebakken aardappelpartjes zijn gemakkelijk te maken en komen elke keer weer perfect uit de oven. Deze aardappeltjes moet je eens proberen, ze zijn zo lekker! In de oven gebakken aardappelpartjes zijn geweldig als bijgerecht of zelfs als heerlijk tussendoortje op zichzelf. Deze zouden de perfecte combinatie zijn met een Smash burger of […]

Roze eieren voor Pasen

Roze eieren voor Pasen

Voor onze kleindochter die gek op roze is, heb ik deze roze eieren voor Pasen gemaakt. De diepe, donkerrode kleur van bieten maakt deze wortelgroenten een perfecte natuurlijke kleurstof om paaseieren roze te kleuren. Hier zijn de eenvoudige instructies voor het verven van eieren met bietensap. Dat maakt het verven van eieren met bieten erg […]

Quesadilla gevuld met een hamburger

Quesadilla gevuld met een hamburger

Deze quesadilla gevuld met een hamburger is een guilty pleasure en real dude food. Ben jij ook zo dol op hamburgers en quesadilla’s? Combineer deze twee dan in dit heerlijke gerecht. Gebruik hiervoor cordita’s, dit is een klein formaat tortilla. Ik heb de burgers zelf gemaakt, maar je kunt ook van die platte dunne magere […]

Mini frittata met asperges en zalm

Mini frittata met asperges en zalm

Lekker als lunch of voorgerecht.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden