Deze extra knapperige gebakken aardappelpartjes zijn gemakkelijk te maken en komen elke keer weer perfect uit de oven. Deze aardappeltjes moet je eens proberen, ze zijn zo lekker! In de oven gebakken aardappelpartjes zijn geweldig als bijgerecht of zelfs als heerlijk tussendoortje op zichzelf. Deze zouden de perfecte combinatie zijn met een Smash burger of bij en Kip uit de oven. Maak dit voor bij je volgende zomer-BBQ, en je zult iedereen blij maken. Het zijn echt de lekkerste aardappelpartjes die je geproefd hebt.

 

Zet een bord met deze knapperige Parmezaanse aardappelpartjes voor me neer en ik kan het gerust lunch noemen. Deze zijn geweldig met zelfgemaakte mayonaise of ketchup of een van mijn andere lekkere dips.
Ik hoop dat dit recept voor ovengebakken aardappelpartjes een nieuwe favoriet voor jou wordt.

De lekkerste aardappelpartjes

 

Aardappelsoorten

 

De beste aardappelen voor wedges zijn iets kruimige aardappelen, ik heb Gourmande aardappelen gebruikt. Enkele andere aardappelen die je kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld de Bildstar of Redstar. Gebruik middelgrote aardappelen voor dit recept.
In mijn blog: Aardappelsoorten lees je alles over de verschillende soorten aardappelen en waarvoor je ze het beste gebruiken kunt.

 

Krokante aardappelpartjes

 

Heb je aardappelen ooit een ijsbad gegeven? Aardappelen bevatten een behoorlijke hoeveelheid zetmeel, waardoor ze een gomachtige textuur kunnen krijgen. Door de aardappelpartjes te weken wordt het zetmeel eruit gehaald, waardoor het eindproduct extra knapperig wordt. Wanneer u het water afvoert, kunt u visueel het aardappelzetmeel zien dat zich op de bodem van de kom heeft verzameld.
Als je echt weinig tijd hebt, kun je deze stap overslaan, maar ze zijn dan misschien iets zachter dan je had gehoopt.
Een ander ding om ervoor te zorgen dat ze knapperig worden, is door ervoor te zorgen dat de partjes in een gelijkmatige, enkele laag (niet overlappend) op je bakplaat worden gelegd.

 

Maken

 

Snijd de aardappelen in de lengte doormidden en snijd vervolgens elke helft in 4-5 wedges, afhankelijk van de aardappelgrootte. Als ze te dik worden gesneden, worden ze niet goed knapperig.
Strooi zout, peper, tijmblaadjes en Parmezaanse kaas over de aardappelen en meng door elkaar. Besprenkel met olijfolie en schep om.
Plaats de aardappelpartjes op een met bakpapier of folie beklede bakplaat met de schilkant naar beneden. Bak gedurende 35-45 minuten op 200˚C tot ze knapperig en goudbruin zijn.

 

Tips:

 

Je kunt eventueel nog andere kruiden en/of specerijen gebruiken om de aardappelpartjes op smaak te brengen zoals fijngehakte rozemarijn, knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder, etc.

Je kunt deze aardappelpartjes ook in de Airfryer bereiden.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept De lekkerste aardappelpartjes: