Lente betekent voor velen van ons brunchtijd. En tot slot (eindelijk!) staat er droge en zonnige dagen op het programma. Ideaal om af te spreken met familie en vrienden om te gaan picknicken in het park of aan het strand. Deze lichte en luchtige mini frittata met asperges en zalm is daarvoor een ideaal gerecht.

 

Deze kleurrijke hartige muffins zijn gemakkelijk te maken en heerlijk om warm te serveren als ontbijt of koud als lunch met een salade. Asperges zijn een fantastisch gezond seizoensgroente, omdat ze rijk zijn aan vitamines en antioxidanten. Voor een vegetarische optie ruil je de zalm voor wat fetakaas.

 

Mini frittata met asperges en zalm

Mini frittata

 

Ik maak graag een frittata voor de zondagse brunch. Met kleine aanpassingen heb ik een lentefavoriet aangepast en in muffinvormpjes gebakken voor individuele porties.
Deze zijn ideaal voor brunch, lunch of picknick. En dit is een handig recept om vooraf te bereiden, zodat je er nu van kunt genieten of een paar later.

 

Het is belangrijk om elke muffinvorm royaal in te vetten, zelfs als je vormpjes hebt met antiaanbaklaag of siliconen muffinvormpjes zoals ik nu gebruikt heb. Als ze goed beboterd of geolied zijn, kunnen de muffins gemakkelijk eruit gehaald worden. J kunt dit achterwege laten als je papieren muffinvormpjes gebruikt.

 

Meestal voeg ik de zalm, stukjes asperge (bewaar de tips voor de topping), geraspte kaas en bieslook toe aan het eimengsel, net zoals ik dat doe bij het maken van een grote frittata.
Maar nu heb ik de aspergestukjes en zalmsnippers alvast verdeeld over de muffinvormpjes.
Zorg er bij mini frittata’s voor dat je bij het verdelen van elke muffin ongeveer dezelfde hoeveelheid van alles in elk vormpje heeft.

 

Wat is een Frittata?

 

Een frittata s is een Italiaans gerecht op basis van eieren, vergelijkbaar met een Franse quiche of omelet. Maar ze zijn steviger en meer vullend omdat ze naast een verscheidenheid aan andere groenten en kazen meestal ook aardappelen bevatten. Vaak wordt er in Italië restjes voedsel van de vorige dag in verwerkt.
Frittata’s zijn een publieksgerecht voor elke gelegenheid! Je kunt ze warm, koud of op kamertemperatuur serveren.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Mini frittata met asperges en zalm: