Mokka-ijs

Mokka-ijs

IJs zelf maken is nog nooit zo simpel geweest. Je hebt er wel wat geduld voor nodig, maar dan kan je genieten van het lekkerste mokka-ijs oftewel koffie-ijs dat je ooit gegeten hebt. Ik heb dit recept ooit eens op TV gezien toen Nigella Lawson het maakte. En sindsdien maak ik heel veel op deze […]

Lasagne met groene asperges en erwten

Lasagne met groene asperges en erwten

Een lekkere vegetarische lasagne.

Kiwigranita met munt

Kiwigranita met munt

Granita’s (korrelig waterijs) zijn gemakkelijk te maken en je hebt er geen speciale apparaten zoals een ijsmachine voor nodig. Probeer deze Kiwigranita met munt eens. Ik heb ook  een heerlijk recept voor een Bloedsinaasappel granita voor je.

Kip met citroenrijst en asperges

Kip met citroenrijst en asperges

Een makkelijk eenpansgerecht.

Kersen semifreddo

Kersen semifreddo

Semifreddo is een (half bevroren) ijsdessert. Het heeft de textuur van bevroren mousse. Deze Kersen semifreddo is niet moeilijk om te maken. En nog zo’n makkelijk dessert met kersen is deze Kersen cheesecake in een glaasje. Ik zou zeggen maak die ook eens.

Citroenijs met Limencello

Citroenijs met Limencello

Citroenijs met Limencello. Eindelijk schijnt de zon … tijd voor lekker verfrissend ijs. Dit Citroenijs met Limencello is zo simpel te bereiden en o zo lekker. Ik heb ook lekkere Citroen yoghurtijsjes voor je.

Cannelloni met spinazie en pompoen

Cannelloni met spinazie en pompoen

In plaats van cannelloni te gebruiken voor deze Cannelloni met spinazie en pompoen, heb ik lasagnevellen gebruikt. Hierna nog zin in een dessert? Wat dacht je van dit Pisa toetje

Pisa toetje

Pisa toetje

Ik kreeg een leuk (schuin) flesje Pisa likeur met dito schuine glaasjes erbij. Daar moest ik natuurlijk iets leuks/lekkers mee bereiden. Zo is dit Pisa toetje ontstaan. Probeer ook eens deze heerlijke Amaretto cheesecake.

Kipkarbonades met tomatenrijst
Gnocchi met spinazie, paddenstoelen en gorgonzola

Gnocchi met spinazie, paddenstoelen en gorgonzola

Gnocchi is een Italaanse pastasoort gemaakt van aardappelen en bloem. Je spreekt het uit als: njokkie. Deze Gnocchi met spinazie, paddenstoelen en gorgonzola is een vegetarische gnocchi. Hou je voor dit gerecht wat pecannoten over? Maak dan meteen dit overheerlijke Pecannoten taartje als toetje!

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden