Kakisalade met feta, blauwe bessen en munt

Kakisalade met feta, blauwe bessen en munt

Deze kakisalade met feta, blauwe bessen en munt is zo lekker van zichzelf dat het eigenlijk geen dressing nodig heeft. Als je toch een dressing wilt maken, meng dan wat mandarijnsap met olijfolie. Neem wel een lekkere rijpe kaki, deze zijn heerlijk zoet en dat past goed bij het zoute van de feta. De blauwe […]

Paarse zoete aardappel en rode koolsoep

Paarse zoete aardappel en rode koolsoep

Vind je de kleur van deze paarse zoete aardappel en rode koolsoep niet prachtig? De kleur van de aardappelen zijn al zo mooi, donkerpaars …. heel bijzonder. De herfst is nu echt aangebroken en dit is de tijd voor hartverwarmende soepjes. En dit is er zeker een.   De paarse zoete aardappel is een exclusieve […]

Toast met blauwe kaascrème en ingelegde biet

Toast met blauwe kaascrème en ingelegde biet

Ik heb toch iets lekkers gemaakt voor de lunch: toast met blauwe kaascrème en ingelegde biet. Ik had een blauwe kaas gekocht, maar vond deze iets te pittig om zo te eten. Daarom heb ik deze gemengd met verse roomkaas. Natuurlijk kan je de kaas ook mengen met crème fraiche. Voor de toast heb ik […]

Gemengde paddenstoelen en palmkool met eieren

Gemengde paddenstoelen en palmkool met eieren

Deze gemengde paddenstoelen en palmkool met eieren is een variant op het eiergerecht de Shakshuka. Hiervan vind je nog meer variaties op mijn site. Met slechts een paar ingrediënten flans je een heerlijk vegetarisch gerecht in elkaar. Ik heb koningsboleten, shiitake, oesterzwammen en shimeji paddenstoelen gebruikt. Omdat het herfst is, zijn deze nu volop verkrijgbaar […]

Burrata met zwarte tomaten

Burrata met zwarte tomaten

Ik werd voor dit recept geïnspireerd door het recept Burrata met bloedsinaasappel, korianderzaad en lavendelhoning van Yotam Ottolenghi. Ik ben een groot fan van Yotam’s bijzondere gerechten. Vooral de combinaties die hij maakt en de invloeden uit het Midden-Oosten vind ik te gek. Op de Warmonderhof zag ik zwarte tomaten, daar moest ik natuurlijk iets […]

Pompoenlasagne met salie

Pompoenlasagne met salie

Herfst is de tijd van pompoenen. Tegenwoordig zijn ze in alle soorten, kleuren en maten verkrijgbaar. Voor deze pompoenlasagne met salie heb ik een flessenpompoen gebruikt, omdat de hals zo handig in dunne plakken te snijden is. Ik heb hiervoor Risenta lasagnebladen gemaakt van 100% biologische gele sojabonen gebruikt. Dit is een en heerlijke glutenvrije […]

Spaghetti Alfredo met rucola

Spaghetti Alfredo met rucola

Eigenlijk is dit geen spaghetti Alfredo met rucola, maar met een vergeten bladgroente/kruid heftige winterblaadjes (type Ho-Mi). En heftig zijn deze blaadjes ook, lekker pittig! Dit blad kreeg ik op de tuinderij Warmonderhof, een prachtig biologisch dynamisch leerbedrijf. Zoveel verschillende soorten groenten staan hier, zou er wel elke week naar toe willen om te kijken […]

Hummus soep met salie en feta

Hummus soep met salie en feta

Hummus soep? Ja hummus soep en dat is nog eens hartstikke lekker. Houd jij van hummus, dan moet je deze hummus soep met salie en feta eens proberen. Een pittige soep met heel veel smaak. En voor een lekkere bite heb ik nog wat kikkererwten gebakken in de pan. Het is een hummus soep met […]

Bruschetta met geitenkaas, vijgen en walnoten

Bruschetta met geitenkaas, vijgen en walnoten

In de Foodybox Herfst van Kroon op het Werk zaten weer heerlijke producten. Onder andere een mini geiten brie met fenegriek van Alphenaer. Ik ben gek op geitenkaas en fenegriek, dus dit was een ideale combinatie voor mij. Natuurlijk is deze geitenbrie heerlijk op een toastje, maar ik wilde hem eren op een lekkere bruschetta. […]

Geroosterde pompoen en appel soep

Geroosterde pompoen en appel soep

Ik had schattige kleine pompoentjes gehad van onze biologische pompoenboer in Zeewolde en een hele grote pompoen van mijn schoonzusje uit haar moestuin. De kleine pompoentjes hadden niet veel vruchtvlees, maar ik vond ze te schattig om niet te gebruiken. Daarom dienen ze nu als soepkommetjes voor deze heerlijke geroosterde pompoen en appel soep. Ik […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden