Geroosterde bloemkoolsalade met dukkah

Geroosterde bloemkoolsalade met dukkah

In plaats van bloemkool met een papje, maak je er een lekkere salade van.

Gnocchi met spinazie, paddenstoelen en gorgonzola

Gnocchi met spinazie, paddenstoelen en gorgonzola

Gnocchi met romige blauwe kaassaus is een eenvoudig en heerlijk diner voor degenen onder ons die weinig tijd hebben. Gnocchi met spinazie, paddenstoelen en gorgonzola is zo heerlijk en kookt in één pan! Er is niets beter dan het gemak van bereide gnocchi om de honger te stillen. In dit eenpansgerecht zijn zachte gnocchi de […]

Dahl van zwarte linzen

Dahl van zwarte linzen

Dahl (soms dal geschreven, of daal, of dhal) is een soort vegetarische soep uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of brij gekookt. Omdat peulvruchten zo eiwitrijk zijn, zijn ze een uitstekende bron van proteïnes voor vegetariërs en/of mensen die […]

Bastilla met pompoen en feta

Bastilla met pompoen en feta

Een hartige taart met een Marokkaanse twist.

Aardpeer gratin

Aardpeer gratin

Geef aardperen de aandacht die ze verdienen met dit prachtige recept voor aardpeer gratin. De knollen worden dun gesneden en zachtjes gestoofd in een knoflookroomsaus met kaas in de oven. Een fantastisch bijgerecht voor de koudere maanden. Deze romige gratin is vooral goed op een feestelijk etentje thuis, omdat het in de oven wordt bereid. […]

Zoete aardappelsalade met maïs en zwarte bonen

Zoete aardappelsalade met maïs en zwarte bonen

Deze zoete aardappelsalade met maïs en zwarte bonen is een heerlijke vegetarische salade gemaakt van gebakken gekruide zoete aardappelblokjes en gegrilde maïskolven. Daarbij nog zwarte bonen en een romige dressing gemaakt van Griekse yoghurt en avocado. Hoera! Het warme weer is hier, het is het seizoen van grillen en allerlei soorten salades. Maar deze salade […]

Hartige snijbiettaart

Hartige snijbiettaart

Prachtige regenboog snijbiet, waarvan de stengels mooi roze, rode, oranje of gele kleuren hebben. Ze zijn nu in het seizoen, mocht je deze ‘vergeten’ groente tegenkomen, koop het dan en maak deze lekkere hartige snijbiettaart. Deze hartige taart oftewel quiche met snijbiet heeft een decadente romige textuur. Het is het perfecte als brunch, lunch of […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden