Wraps met linzen en paddenstoelen
Rode bietenstamppot met mierikswortel en dille

Rode bietenstamppot met mierikswortel en dille

Vandaag is het weer eens tijd voor een lekkere stamppot. Deze vegetarische rode bietenstamppot met mierikswortel en dille heeft een extra kick door die mierikswortel. Ik heb hiervoor gekookte bietjes gebruikt, maar je kunt zelf ook rauwe bietjes zelf lekker poffen in de oven. Aardse rode biet wordt gecombineerd met vurige mierikswortel is een fantastische […]

Bietensalade met bloedsinaasappels

Bietensalade met bloedsinaasappels

Lekkere combinatie, bieten met (bloed)sinaasappels

Mini aubergine en boerenkoolsalade

Mini aubergine en boerenkoolsalade

Salades hoeven niet koud of saai te zijn! Deze heerlijke warme en vegetarische salade van mini aubergine en boerenkoolsalade is het perfecte lunch of bijgerecht voor koud weer! Het begint eindelijk op winter te lijken! Ik ben ik er klaar voor om wat herfst- of wintercomfortvoedsel te omarmen. Een van mijn favoriete salades voor de […]

Tempura van asperges

Tempura van asperges

Krokante tempura van asperges met een romige zoete chilisaus is gemakkelijk thuis te maken en in een mum van tijd klaar. Een snel en verslavend gerecht, wees erop voorbereid dat je dit vaker wilt maken. Tempura van asperges is lekker als lunch, voorgerechtje of als borrelhap. De truc voor een licht en knapperig beslag is […]

Geroosterde bloemkoolsalade met dukkah

Geroosterde bloemkoolsalade met dukkah

In plaats van bloemkool met een papje, maak je er een lekkere salade van.

Gnocchi met spinazie, paddenstoelen en gorgonzola

Gnocchi met spinazie, paddenstoelen en gorgonzola

Gnocchi met romige blauwe kaassaus is een eenvoudig en heerlijk diner voor degenen onder ons die weinig tijd hebben. Gnocchi met spinazie, paddenstoelen en gorgonzola is zo heerlijk en kookt in één pan! Er is niets beter dan het gemak van bereide gnocchi om de honger te stillen. In dit eenpansgerecht zijn zachte gnocchi de […]

Dahl van zwarte linzen

Dahl van zwarte linzen

Dahl (soms dal geschreven, of daal, of dhal) is een soort vegetarische soep uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of brij gekookt. Omdat peulvruchten zo eiwitrijk zijn, zijn ze een uitstekende bron van proteïnes voor vegetariërs en/of mensen die […]

Bastilla met pompoen en feta

Bastilla met pompoen en feta

Een hartige taart met een Marokkaanse twist.

Aardpeer gratin

Aardpeer gratin

Geef aardperen de aandacht die ze verdienen met dit prachtige recept voor aardpeer gratin. De knollen worden dun gesneden en zachtjes gestoofd in een knoflookroomsaus met kaas in de oven. Een fantastisch bijgerecht voor de koudere maanden. Deze romige gratin is vooral goed op een feestelijk etentje thuis, omdat het in de oven wordt bereid. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden