Romanesco salade met komkommer en radijsjes

Romanesco salade met komkommer en radijsjes

Deze romanesco salade met komkommer en radijsjes is heerlijk als lunch, hoofdgerecht of bij de barbecue. Serveer er dan een lekker stuk brood met roomboter bij. Ik heb een Romanesco bloemkool hiervoor gebruikt, maar deze salade is ook lekker met een ‘gewone’ bloemkool. Eigenlijk is deze salade ontstaan omdat ik vergeten was groente bij een […]

Aardappelsalade met ei en lente-ui

Aardappelsalade met ei en lente-ui

Deze aardappelsalade met ei en lente-ui is lekker als lunch of bijgerecht bij je avondeten en zeker lekker bij de barbecue. Gebruik hiervoor kleine Gourmandine aardappelen of een andere iets vastkokende aardappel. De salade is het lekkerst als je hem niet te koud serveert.   Deze Aardappel tuinbonensalade met gerookte forel is ook erg lekker, […]

Salade met halloumi en sinaasappel

Salade met halloumi en sinaasappel

Halloumi is een van oorsprong Cypriotische geitenkaas en staat ook wel bekend als grillkaas. Deze kaas kan je namelijk bakken, frituren of grillen zonder dat het gaat smelten. Ik heb een salade met halloumi en sinaasappel gemaakt. Dit was weer zo’n salade van kijken wat er in de koelkast ligt en daarmee een lunch in […]

Rabarber salsa met komkommer en koriander

Rabarber salsa met komkommer en koriander

Het is nu het seizoen voor de rabarber, eet het dan zoveel mogelijk. Rabarber wordt meestal in zoete recepten gebruikt maar vroeger werd het bij hartige schotels gebruikt. Vooral als tegenhanger van vet vlees of vis. Wist je dat rabarber een groente is en geen fruit? Ik heb het nu verwerkt in een rabarber salsa […]

Tomatensalsa

Tomatensalsa

Deze tomatensalsa is bijvoorbeeld heerlijk bij een barbecue. Je kunt het ook als dipsaus serveren bij de borrel. Gebruik wel lekkere rijpe tomaatjes hiervoor, die hebben de meeste smaak.   Een heel ander gerecht met tomaten is deze Tomatenjam. Probeer dat ook eens!

Dip van gerookte forel

Dip van gerookte forel

Deze dip van gerookte forel is lekker op een geroosterde boterham voor lunch of op een toastje bij de borrel. Gerookte forelfilets zijn bijna wel in elke supermarkt verkrijgbaar. Je kunt hiervoor ook gerookte makreel voor gebruiken.   En nog zo’n lekkere dip met vis is deze Tonijn en olijvenhummus

Babi Ketjap

Babi Ketjap

Babi ketjap is een Indonesisch gerecht. Het is varkensvlees gemarineerd en gegaard in ketjap. Je kunt hiervoor hamlappen, karbonades, fricandeau of speklapjes gebruiken. Ik heb varkenshaas gekozen omdat dit vlees wat magerder en het snel klaar is. De saus is een beetje pittig (je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt) en een […]

Hummus gemaakt van Puy linzen

Hummus gemaakt van Puy linzen

Deze Hummus gemaakt van Puy linzen is ontstaan omdat ik nog wat linzen over had van een gerecht. Zo’n beetje linzen waar je eigenlijk niets mee kunt. Maar ja ik ben niet van het (voedsel) weggooien, dus dan maar op een andere manier verwerken. Hummus wordt voornamelijk van kikkererwten gemaakt, maar je kunt hiervoor ook […]

Rokerige Aioli

Rokerige Aioli

Omdat hubbie jarig was en zijn favoriete eten tapas is, heb ik een gezellige tafel met tapas gemaakt. Uiteraard kan aioli daar niet aan ontbreken. Deze rokerige aioli heb ik natuurlijk niet gerookt (had gekund) maar ik heb een rookaroma erin gebruikt. Deze vloeibare rookaroma geeft een lekkere rooksmaak aan je gerechten. Ik ben er […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden