Indiase groene chutney

Indiase groene chutney

In mijn zoektocht naar groene kruidensauzen over de hele wereld, kwam ik ook op deze Indiase groene chutney. Uiteraard heb ik er weer mijn eigen versie van gemaakt. Lekker fris, pittig, beetje zoet van de kokos en aards van de garam masala kruiden. Je gebruikt voor dit recept de koriander met steeltje en al, maar […]

Chermoula zelf maken

Chermoula zelf maken

Chermoula is een Marokkaans/Noord-Afrikaanse marinade c.q. saus, die meestal gebruikt wordt voor het marineren van vis, vlees of kip. Een chermoula recept varieert van familie tot familie en iedereen verklaart zijn/haar recept als de enige echte. Meestal wordt in chermoula olijfolie, verse kruiden zoals peterselie en koriander, (ingelegde) citroen, knoflook, peper en komijn gebruikt. Vooral door […]

Geraspte paarse wortelsalade

Geraspte paarse wortelsalade

Jaja, ik had nog steeds wat mooie oerwortelen liggen van boer Martin Topper. En van de laatste paarse heb ik deze geraspte paarse wortelsalade gemaakt. Ik kwam op het idee van deze salade door het lezen van het boek The Happy Pear, welke ik ontvangen mocht van Uitgeverij Scriptum. Lees hier meer over het boek. […]

Vis in witte wijnsaus met druiven

Vis in witte wijnsaus met druiven

Wil je een keer Sole Véronique maken, vroeg hubbie. Geen idee wat dat was, maar van zijn omschrijving heb ik dit gerecht Vis in witte wijnsaus met druiven bereid. De Franse chef Auguste Escoffier is de bedenker van dit klassieke gerecht Filets de Sole Véronique (tongrolletjes in een saus van druiven). Escoffier heeft het begin […]

Salade met Mediterrane boontjes mix, wortel en radijsjes

Salade met Mediterrane boontjes mix, wortel en radijsjes

En nog zo’n lekkere salade gemaakt van 1 van de 3 soorten salade boontjes die ik mocht van de firma Kesbeke. Er is een Hollandse, een Griekse en een Mediterrane mix. De laatste heb ik gebruikt voor deze salade met Mediterrane boontjes mix, wortel en radijsjes. Omdat ik op de markt gekleurde wortelen zag liggen […]

Appelcrumble met havermout en walnoten

Appelcrumble met havermout en walnoten

Het is appeltijd …. de appels worden weer volop geplukt. Laten de buren nu net op vakantie zijn en ik mag op hun huis passen. Een mooie appelboom staat er in hun tuin en er liggen heel veel appels op het gras. Ze vinden het vast niet erg dat ik die meeneem. Ik heb genoeg […]

Auberginedip

Auberginedip

Deze auberginedip is geen Baba Ganoush, maar heeft er wel iets van weg. Ik had voor het recept Gevulde aubergines uit het Midden-Oosten aubergine vruchtvlees van twee grote aubergines over. Dit gooi ik natuurlijk niet weg. Maar ja wat doe je er dan mee. Ik heb het gebakken in lekker veel olijfolie en toen gepureerd […]

Hummus met gekonfijte knoflook

Hummus met gekonfijte knoflook

Zoals jullie in mijn blog Polderknoflook kunnen lezen hoe ik dit bedrijf in de Flevopolder bezocht en heerlijke knoflook meekreeg. Met zoveel lekkere knoflook in huis, wil je natuurlijk gaan experimenteren. Ik wilde hummus bereiden voor deze Pitabroodje gevuld met geroosterde aubergine en bedacht dat veel knoflook wel lekker zou zijn in de hummus. Niet […]

Romanesco salade met komkommer en radijsjes

Romanesco salade met komkommer en radijsjes

Deze romanesco salade met komkommer en radijsjes is heerlijk als lunch, hoofdgerecht of bij de barbecue. Serveer er dan een lekker stuk brood met roomboter bij. Ik heb een Romanesco bloemkool hiervoor gebruikt, maar deze salade is ook lekker met een ‘gewone’ bloemkool. Eigenlijk is deze salade ontstaan omdat ik vergeten was groente bij een […]

Aardappelsalade met ei en lente-ui

Aardappelsalade met ei en lente-ui

Deze aardappelsalade met ei en lente-ui is lekker als lunch of bijgerecht bij je avondeten en zeker lekker bij de barbecue. Gebruik hiervoor kleine Gourmandine aardappelen of een andere iets vastkokende aardappel. De salade is het lekkerst als je hem niet te koud serveert.   Deze Aardappel tuinbonensalade met gerookte forel is ook erg lekker, […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden