Steaksalade met aardappel en boontjes

Steaksalade met aardappel en boontjes

Ik had nog een lekker stuk gegrilde steak over van de barbecue. En dat vind ik helemaal niet erg, want hier kan ik altijd weer iets lekkers van maken. Zoals deze heerlijke steaksalade met aardappel en boontjes, een complete maaltijdsalade gemaakt van restjes. Want ja de aardappeltjes en boontjes lagen ook nog in de koelkast. […]

Limoncello lavendel cocktail

Limoncello lavendel cocktail

Wij zijn gek op Limoncello en ik was daarom blij verrast toen er een fles Pallini Limoncello in de zomer foodybox van Kroon op het werk zat. Heerlijk om ijskoud te drinken na het eten, maar ook lekker om er een cocktail van te maken. Ik heb er o.a. een zomerse Limoncello lavendel cocktail van […]

Witte bonendip met nduja

Witte bonendip met nduja

Ik had nog een halve grote pot witte bonen in de koelkast staan. En die stond me eigenlijk in de weg, dus moest en zou ik er iets mee doen. En ik had ook nog een potje nduja in de koelkast staan, als ik die twee nou eens combineer? Nou ik kan jullie verklappen dat […]

Ranch dressing

Ranch dressing

De eerste keer dat ik in Amerika was, vond ik het uit eten wel een hele beleving. Gerechten die ik niet kende en als je een salade besteld kreeg je een hele riedel van dressings te horen van de ober. Daar moest je dan een keuze uit maken. Italian, Russian, Green Goddess, Thousand Island, Blue […]

Zoete aardappelsalade met rucola en avocado

Zoete aardappelsalade met rucola en avocado

Deze heerlijke herfst/winter salade met geroosterde zoete aardappelen kan je als lunch, voorgerecht, bijgerecht of zelfs als avondeten serveren. Het is een hele lijst met ingrediënten geworden, maar de salade is eigenlijk ontstaan met de restjes die ik nog in de koelkast had liggen. Probeer deze heerlijke zoete aardappelsalade met rucola en avocado eens en […]

Gin tonic cocktail met ananassap

Gin tonic cocktail met ananassap

Nou krijgen we zomaar een mooie nazomerse week. Gelukkig maar, want de zomer was niet echt geweldig qua weer. En omdat het van dat lekkere weer is, ben ik weer helemaal aan de cocktails gegaan. De nazomer vieren, zullen we maar zeggen. En omdat ik zo gek ben op gin, moet daarmee geëxperimenteerd worden natuurlijk. […]

Salade met truffelaardappel en bonen

Salade met truffelaardappel en bonen

In de Flevourbox van deze maand zaten o.a. Bergerac aardappelen oftewel truffel aardappelen van the potato company uit de aardappelhoofdstad Emmeloord en spekbonen van Tromp Aquafarming uit Lelystad. Deze twee heb ik gecombineerd in deze heerlijke salade met truffelaardappel en bonen. Een salade met rucola, eieren en een smaakvolle mosterddressing erbij.   Bergerac aardappelen   […]

Bircher muesli

Bircher muesli

Wat doe je met appels en de appel/peersap die in een maandelijkse groentebox zit? Je maakt er een heerlijke Bircher muesli van. Elke ochtend ontbijten wij met iets anders. De ene keer is het overnight oats, een chiapudding, een smoothie of kwark met vers fruit en wat zelfgemaakte granola. Vandaag aten wij een heerlijke Bircher […]

Eggs Benedict met garnalen en avocadosaus

Eggs Benedict met garnalen en avocadosaus

Zo tegen de Paasdagen begint het toch te kriebelen en ga ik weer eierrecepten maken. Vandaag heb ik Eggs Benedict met garnalen en avocadosaus gemaakt. Het is dus niet het originele recept van de Eggs Benedict, maar mijn variatie hierop. Een heerlijk zacht gepocheerd ei op een bedje van garnalen met een zalvige groene avocadosaus […]

Daslook mayonaise

Daslook mayonaise

Ik heb sinds een paar jaar daslook in de tuin staan en daar ben ik erg blij mee. Nu in maart kan ik de blaadjes al plukken en heb daar vandaag een heerlijke daslook mayonaise van gemaakt. Een prachtig groene mayonaise die het goed zal doen bij gegrilde vis, vlees, groenten of op een sandwich. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden