Heel af en toe verwennen wij onszelf op zondagmorgen met een speciaal ontbijtje zoals vandaag bijvoorbeeld met volkoren blauwe bessen pancakes met lemon curd. Ik had nog een potje lemon curd staan en wilde die graag opmaken. Goed excuus om dat over pannenkoekjes te gebruiken. Door de toevoeging van Whey (proteïnepoeder) en kwark is […]
Deze zoete aardappel cake met topping wordt gemaakt van rauwe zoete aardappel. Rasp hiervoor de aardappel heel fijn. Door de aardappel op deze manier in het beslag te gebruiken, krijg je een ontzettend lekkere smeuïge cake. Probeer het eens! Ik heb twee zoete aardappelen van ongeveer 350 gram per stuk gebruikt voor dit recept, […]
Deze banaan en chocoladecake heeft een volle chocoladesmaak maar je proeft ook nog de banaan. Gebruik lekkere rijpe bananen hiervoor, die geven de meeste smaak. Dus als je van die (bijna) bruine bananen hebt liggen in de fruitmand, dan is dit de manier om ze op te maken! Voor de extra chocoladesmaak heb ik cacaopoeder […]
Het was een tijd geleden dat ik muffins had gebakken, dus op een druilerige zondag toch maar weer eens aan het bakken geslagen. Heel bijzonder is het dat door de hazelnoten deze muffins een lekkere nootachtige smaak krijgen. Dus snel een keertje deze heerlijke hazelnoot koffiemuffins maken! Ik heb hele grote muffinvormpjes gebruikt, hierdoor […]
Door mijn gastric sleeve operatie had ik al heel lang geen muffins meer gebakken. Meestal zit ik aan de Skyr of kwark ’s morgens voor de extra eiwitten. Maar de kleindochters waren te logeren en die willen graag bakken met oma. Dan moet je stante pede verzinnen wat het gaat worden. Muffins zijn makkelijk om […]
Heerlijke herfstige muffins voor de lekkere trek, ontbijt, bij de koffie of zomaar tussendoor. Ik ben gek op pompoen en je kunt ook heel veel verschillende recepten met pompoen op mijn site vinden. Deze keer in een zoete variant, namelijk pompoenmuffins met kokos en walnoten. Het voordeel is dat je minder suiker kunt te gebruiken […]
Op mijn zoektocht naar lokale producten stuitte ik op Warmondershof. Een prachtig bedrijf, je kunt er hier alles over lezen. In de grote tuinen van dit bedrijf werd ik heel erg hebberig, zoveel mooie producten hebben ze daar staan. De courgetteplanten stonden nog volop in bloei en groei. Toen ik vroeg wat ze met de […]
Ik zag deze heerlijkheid voorbij komen op Francine haar site Heerlijke Happen. Breakfast bar met noten is haar recept. Dit leek me zo lekker, die moest ik maken. Heb het recept ietsepietse naar mijn eigen hand gezet en het ontbijtkoeken met noten en gedroogd fruit genoemd. Bij haar zijn het van die mooie repen geworden, […]
Na mijn gastric sleeve operatie is het belangrijk om zoveel mogelijk eiwitten naar binnen te krijgen. Dit lukt niet altijd en ik heb ook niet altijd zin om veel vlees op een dag te eten. Daarom heb ik deze zelfgemaakte proteïne pindakaas bedacht, zodat ik op die manier toch wat extra eiwitten eet. Deze […]
Aquafaba, wat is dat zal jij je misschien afvragen? Aquafaba is het vocht wat in een pot kikkererwten (of andere peulvruchten) zit. Dat goedje wat je altijd door een zeef heen gooit. Niet meer doen, want van dit vocht kan je hele leuke recepten maken, zoals deze Aioli gemaakt van aquafaba. Deze vloeistof lijkt heel […]