Deze zoete aardappel cake met topping wordt gemaakt van rauwe zoete aardappel. Rasp hiervoor de aardappel heel fijn. Door de aardappel op deze manier in het beslag te gebruiken, krijg je een ontzettend lekkere smeuïge cake. Probeer het eens!

 

Ik heb twee zoete aardappelen van ongeveer 350 gram per stuk gebruikt voor dit recept, dus 700 gram totaal. Na het raspen is het gewicht wel iets minder.
Zonder de topping is deze zoete aardappel cake al heel erg lekker, dus geen probleem als je het zonder dit serveert (ook iets beter voor de lijn, haha).

Zoete aardappel cake met topping

Je kunt van dit beslag ook heerlijke muffins maken. Voor 12 muffins gebruik je de helft van de ingrediënten. De muffins bak je ongeveer 25 minuten in de oven.

 

Zoete aardappel

 

Ik ben gek op zoete aardappelen, je kunt zo op zoveel manieren gebruiken. Lekker als puree, frietjes, in soep, gebakken, door de hutspot, gevuld of in een smoothie. Op de site vind je diverse recepten hiervoor. In dit gerecht zijn ze ook erg lekker: Harissa zalm met gebakken zoete aardappelblokjes en kikkererwten.