Deze hazelnootpesto met citroen en oude kaas is heerlijk bij deze Knolselderijsteaks of serveer het bij een borreltafel. Op een stukje stokbrood is het namelijk ook lekker. Je kunt de pesto in je keukenmachine maken, maar met de vijzel gaat net zo snel.
Deze pasta met Chinese kool, prei, spekjes en citroen is een lekkere combinatie geworden. Heerlijk voor in de winter, als er volop prei en koolsoorten uit ons kikkerlandje bij de groenteboer liggen. Italy meets Holland zo te zeggen. Ik heb fusilli (spirelli) pasta gebruikt voor dit gerecht, het is een pastasoort in de vorm van […]
Ik had nog een halve rode kool en een stuk (muskaat)pompoen over. Het was koud dus had ik wel zin in soep. Maar combineren deze twee groenten wel bij elkaar? Gewoon proberen dus. De soep is niet zo mooi paars geworden als ik gehoopt had, maar dat kwam natuurlijk door de pompoen. Volgende keer alleen […]
Shichimi togarashi is een pittige veelzijdige Japanse melange gemaakt van zeven specerijen. Door het toe te voegen aan deze gebakken witte kool met prei geeft het dit groentegerecht een extra smaaksensatie en pit. Op zich hebben witte kool en prei niet zoveel smaak, dus ben ik gaan experimenteren met deze kruiden. Noedels met pindasaus […]
Deze noedels met pindasaus en witte kool is een heel makkelijk te bereiden recept met een lekkere pittige saus gemaakt van pindakaas. Ik heb hiervoor udon noedels gebruikt, maar je kunt ook een ander soort noedels (noodles) gebruiken of zelfs spaghetti! Witte kool erbij Ik heb bij deze noedels met pindasaus gebakken witte […]
Dirty rice oftewel gebakken rijst uit het ‘Zuiden’ is een typisch gerecht uit de Cajun keuken van de Amerikaanse staat Louisiana. Het gerecht heet dirty rice vanwege de bruine kleur die het krijgt omdat er gepureerde kippenlever door de rijst gemengd wordt. Het gerecht wordt meestal gemaakt van (zilvervlies)rijst, groene paprika, selderijstengels, uien en gehakt. […]
Ja de naam doet natuurlijk al vermoeden dat het hier om cavolo nero gaat. Cavolo nero is het stevige Italiaanse broertje van boerenkool en wordt in Nederland ook wel palmkool of zwarte kool genoemd. Je kunt voor deze Italiaanse boerenkoolsoep met balletjes ook de gewone Hollandse boerenkool gebruiken. Deze Toscaanse soep is een vullende maaltijdsoep […]
Deze Aziatische gehaktballetjes met rijst en flour sprouts is een heel smaakvol gerecht en niet te pittig. Ik had nog een zakje flower sprouts liggen en heb deze roergebakken met wat knoflook, rode peper en gember voor wat extra smaak. Flower sprouts zijn mini kooltjes, het lijkt op een kruising tussen spruitjes en boerenkool. Ze […]
Een klassieker uit de Britse keuken. Oorspronkelijk werd het met restjes vlees en aardappel gemaakt. Ik heb er mijn twist aan gegeven door zoete aardappelen in de puree te gebruiken. Mijn Shepherd’s Pie met zoete aardappelpuree heb ik wel traditioneel met lamsgehakt gemaakt, maar je kunt ook rundergehakt gebruiken (dan heet het gerecht Cottage Pie). […]
Dit is geen Bolognesesaus, maar het heeft er wel veel van weg. Op zich is zelf pastasaus maken helemaal niet moeilijk, je kunt erin verwerken wat je lekker vindt of wat je nog in de koelkast hebt liggen aan gehakt en verse groenten. Ik heb nu een pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen gemaakt. Lekker […]