Dirty rice

Dirty rice

Dirty rice oftewel gebakken rijst uit het ‘Zuiden’ is een typisch gerecht uit de Cajun keuken van de Amerikaanse staat Louisiana. Het gerecht heet dirty rice vanwege de bruine kleur die het krijgt omdat er gepureerde kippenlever door de rijst gemengd wordt. Het gerecht wordt meestal gemaakt van (zilvervlies)rijst, groene paprika, selderijstengels, uien en gehakt. […]

Italiaanse boerenkoolsoep met balletjes

Italiaanse boerenkoolsoep met balletjes

Ja de naam doet natuurlijk al vermoeden dat het hier om cavolo nero gaat. Cavolo nero is het stevige Italiaanse broertje van boerenkool en wordt in Nederland ook wel palmkool of zwarte kool genoemd. Je kunt voor deze Italiaanse boerenkoolsoep met balletjes ook de gewone Hollandse boerenkool gebruiken. Deze Toscaanse soep is een vullende maaltijdsoep […]

Aziatische gehaktballetjes met rijst en flower sprouts

Aziatische gehaktballetjes met rijst en flower sprouts

Deze Aziatische gehaktballetjes met rijst en flour sprouts is een heel smaakvol gerecht en niet te pittig. Ik had nog een zakje flower sprouts liggen en heb deze roergebakken met wat knoflook, rode peper en gember voor wat extra smaak. Flower sprouts zijn mini kooltjes, het lijkt op een kruising tussen spruitjes en boerenkool. Ze […]

Shepherd’s Pie met zoete aardappelpuree

Shepherd’s Pie met zoete aardappelpuree

Een klassieker uit de Britse keuken. Oorspronkelijk werd het met restjes vlees en aardappel gemaakt. Ik heb er mijn twist aan gegeven door zoete aardappelen in de puree te gebruiken. Mijn Shepherd’s Pie met zoete aardappelpuree heb ik wel traditioneel met lamsgehakt gemaakt, maar je kunt ook rundergehakt gebruiken (dan heet het gerecht Cottage Pie). […]

Pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen

Pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen

Dit is geen Bolognesesaus, maar het heeft er wel veel van weg. Op zich is zelf pastasaus maken helemaal niet moeilijk, je kunt erin verwerken wat je lekker vindt of wat je nog in de koelkast hebt liggen aan gehakt en verse groenten. Ik heb nu een pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen gemaakt. Lekker […]

Italiaanse uiensoep met ravioli

Italiaanse uiensoep met ravioli

Deze Italiaanse uiensoep met ravioli is een variatie op de Franse klassieke uiensoep. Door het gebruik van gedroogde oregano en balsamico geef je de soep een Italiaanse smaak. Daarin nog lekkere verse ravioli gevuld met kaas en je hebt een complete maaltijd. Vooral op een koude dag, gaat deze soep er goed in! Natuurlijk kan […]

Chimichurri gemaakt van verse munt

Chimichurri gemaakt van verse munt

De bekende Argentijnse groene Chimichurri saus wordt meestal gemaakt van peterselie, rode pepers, ui en knoflook. Dit is een variatie op de klassieker, het is een Chimichurri gemaakt van verse munt. Lekker bij een gegrilde steak of lamsvlees. Het is een lekkere frisse groene kruidensaus door het gebruik van de verse munt. Je kunt de kruiden […]

Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube

Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube

Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube is een typische rundvlees stoofpot uit Zuid-Frankrijk. Het lijkt een beetje op Boeuf Bourguignon, maar is toch heel anders van smaak. Vooral de combinatie met sinaasappelschil en kaneel in de marinade maakt het tot een bijzonder smakelijk gerecht. Vlees wordt langzaam gestoofd in wijn en op smaak gebracht met specerijen […]

Noedels met sugar snaps, asperges en gerookte zalm

Noedels met sugar snaps, asperges en gerookte zalm

Ik had nog wat gerookte zalmfilets in de koelkast liggen, die eigenlijk wel op moesten. Maar ik had geen zin in een (koude) salade. Salades met gerookte zalm zijn natuurlijk heerlijk, maar op een koude dag als vandaag wil ik iets warms eten. Er lagen ook nog sugar snaps en groene asperges in de koelkast […]

Gevlinderde piri piri kip uit de oven

Gevlinderde piri piri kip uit de oven

Deze gevlinderde piri piri kip uit de oven heeft wat minder braadtijd nodig omdat de kip doormidden gesneden is. Meestal wordt de kip op deze manier doormidden gesneden om het aan een spit te rijgen voor grillen of roosteren (op een barbecue), maar op deze manier kan je een hele kip ook goed in de […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden