Kipfilets met dragonsaus

Kipfilets met dragonsaus

Poulet à l’Estragon oftewel kipfilets met dragonsaus is een echt klassiek Frans gerecht en één van de lekkerste kipgerechten, vind ik. Ik had een grote bos dragon gekocht bij mijn groenteboer en die grote bos kon ik gebruiken in diverse recepten. Natuurlijk ook de bekende ossenhaas met bearnaisesaus gemaakt en deze heerlijke kip. De kip […]

Hamburger met dragonmayonaise

Hamburger met dragonmayonaise

Ik heb toch een heerlijk hamburgerrecept voor jullie. Deze hamburger met dragonmayonaise is een heerlijke zelfgemaakte biefburger en met mayonaise met lekker veel dragon erin. Als je deze hemburger eet, heb je het idee dat je een biefstuk met bearnaisesaus eet. Probeer het eens!   Hamburger   Wij zijn we gek op burgers en daarom […]

Tuinbonen en erwtendip

Tuinbonen en erwtendip

Ik had tuinbonen dubbel gedopt (400 gram) maar vond het zonde om de schilletjes weg te gooien. Daarom deze Tuinbonen en erwtendip verzonnen. Lekker met een stukje stokbrood. Deze dip heb ik ook gebruikt bij de Aardappel tuinbonensalade.

Krabbetjes (spareribs)

Krabbetjes (spareribs)

Vraag je slager of hij ribbetjes wil snijden met extra vlees eraan. Deze Krabbetjes (spareribs) zijn dus ribs met extra veel vlees eraan. Natuurlijk kan je de krabbetjes – als ze gegaard zijn in de oven – ook lekker verder grillen op de barbecue. Lekker bij deze spareribs zijn deze Aardappelpartjes en Chinese koolsalade

Basisrecept hummus

Basisrecept hummus

Vergeet de kant-en-klaar hummus….. maar maak je eigen hummus, hier vind je het Basisrecept hummus. Ook lekker bij een borrel. Serveer de hummus met pita- of Turks brood. Hierbij nog een paar recepten van hummus op verschillende manieren bereid: Tonijn en olijvenhummus, Bietenhummus en Groene kruidenhummus

Muhammara paprikadip

Muhammara paprikadip

Muhammara paprikadip is een pittige Arabische saus van vers gegrilde paprika’s, granaatappel en walnoten. Heerlijk als broodbeleg, als dip bij de borrel of smaakmaker bij vlees- en visgerechten. Maak het lekker zelf, zo moeilijk is het niet.   Mezze   Maak hierbij ook hummus en labneh, dan heb je 3 lekkere dips voor je mezze […]

Basilicum pesto

Basilicum pesto

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind de kant-en-klare pesto uit de supermarkt niet te eten. En hoe makkelijk is het om zelf lekkere verse basilicum pesto te maken. Vooral als je een keukenmachine hebt, je doet alles in het apparaat en in no-time heb je heerlijke verse pesto. Daar kan […]

Vegetarische pastinaak knolselderij, aardpeersoep

Vegetarische pastinaak knolselderij, aardpeersoep

Vegetarische pastinaak knolselderij, aardpeersoep is een hartverwarmende vegetarische soep met lekker veel vergeten groenten erin. Deze vegettarische Courgette, prei en kervelsoep met kaasballetjes is ook zo lekker.

Eiercurry

Eiercurry

Eiercurry is een vegetarisch gerecht uit India en Indonesië. Het is niet echt moeilijk te maken, je hebt alleen wel aardig wat ingrediënten nodig. Serveer het met witte rijst en/of naanbrood of zoals ik gedaan heb met gekruide zilvervliesrijst. Serveer deze eiercurry op een koude dag en je zult lekker opwarmen door de specerijen in […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden