Spaghetti met zalm, spinazie en roomsaus

Spaghetti met zalm, spinazie en roomsaus

Ik heb voor deze spaghetti met zalm, spinazie en roomsaus spaghettini gebruikt. Ik dacht dat ik nog spaghetti in huis had, dat was dus niet zo. Maar wel spaghettini in huis, dus dit maar gebruikt. Je kunt natuurlijk elk soort spaghetti of pasta gebruiken hiervoor. Maar ik moet zeggen dat de spaghettini wel erg lekker […]

Gnocchi met oesterzwammen en mozzarella

Gnocchi met oesterzwammen en mozzarella

Gnocchi met oesterzwammen en mozzarella is een lekker vegetarisch gerecht dat snel klaar is. Ik heb de mini mozzarella voorzien van een instante rooksmaak, omdat dit mij wel lekker leek in dit gerecht. Natuurlijk kan je ook gerookte mozzarella of een andere gerookte kaas hiervoor gebruiken. Maar omdat ik vloeibare rookaroma (liquid smoke) in huis […]

Kabeljauw omwikkeld met pancetta en garnaaltjes

Kabeljauw omwikkeld met pancetta en garnaaltjes

Ben je gek op vis dan moet je deze Kabeljauw omwikkeld met pancetta en garnaaltjes echt eens proberen. Het is niet zo moeilijk te bereiden als het lijkt. En de saus met de garnaaltjes maakt het gerecht helemaal af. Meestal eten wij geen aardappel, vlees (vis) en groenten. Maar ik vond alleen broccoli bij dit […]

Saté kip-groenteburgers

Saté kip-groenteburgers

Deze hamburgers zijn ook lekker zonder de satésaus. Het leuke ervan is, dat de kinderen met deze saté kip-groenteburgers toch stiekem groenten naar binnen krijgen zonder dat ze het in de gaten hebben. Kipgehakt is over het algemeen een ‘nat’ gehakt, zeker als je er nog geraspte groente bij doet. Als je het te nat […]

Noedels met kip, bimi, peultjes en paprika

Noedels met kip, bimi, peultjes en paprika

Deze noedels met kip, bimi, peultjes en paprika is een makkelijk en snel te bereiden gerecht. Lekker voor een doordeweekse dag. Als je geen Sriracha in huis hebt of kunt vinden, gebruik dan 1 theelepel sambal.   Ook zo gek op noedels? Probeer ook eens deze Vegetarische Ramen noedelsoep

Patatje chili gehakt

Patatje chili gehakt

In Amerika kennen ze het gerecht chili cheese fries waarmee zij nog een stapje verder gaan dan ons patatje oorlog. Het is patat afgetopt met een laag chili (gehakt met een pittige tomatensaus) en een laag geraspte kaas erover. Ik heb er met dit patatje chili gehakt, mijn verse hiervan gemaakt. Mega zondig natuurlijk, maar […]

Spaghetti met zeekraal

Spaghetti met zeekraal

Ik zag eens een foto voorbij komen van Yotam Ottolenghi waaronder spaghetti met zeekraal stond. Er stond geen recept bij, maar het leek mij een lekker en simpel gerecht om te maken. Dus op de markt een grote zak zeekraal gekocht en de rest van de ingrediënten er maar bij verzonnen. Dit is een heerlijke […]

Stokbrood met pulled kip en barbecuesaus uit de oven

Stokbrood met pulled kip en barbecuesaus uit de oven

Dit stokbrood met pulled kip en barbecuesaus uit de oven is een echt stoer mannengerecht. Lekker veel barbecuesaus erdoor, daar houden ze wel van! Je kunt hiervoor een stokbrood of ciabatta voor gebruiken. Ik heb kippenvlees gebruikt wat ik nog over had van een gebraden kip. Dit is een mooie manier om de restjes kip […]

Orzotto met venkel en kipkarbonades

Orzotto met venkel en kipkarbonades

Voor deze orzotto met venkel en kipkarbonades heb je maar een bakpan en de oven nodig. Orzotto is een soort risotto, maar in plaats van risottorijst gebruik je een pastasoort wat orzo heet. Deze pasta heeft de vorm van een rijstkorrel. Ik vind het een heerlijke pastasoort, het wordt lekker romig als je het op […]

Pimientos de Padrón

Pimientos de Padrón

Pimientos de Padrón pepers staan ook bekend als Spaanse roulette, omdat 1 op de 10 van deze pepers heel erg heet kan zijn. Het is een milde paprika-achtige peper, met als uitzondering die ene pittige dan. Deze pepers worden in Spanje geserveerd als tapas. Meestal worden ze alleen maar gegrild of gebakken in een flinke […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden