Pittig koriander knoflook naanbrood

Pittig koriander knoflook naanbrood

Ik vind naanbrood heerlijk bij een curry of om lekker belegd te eten. Vooral het koriander/knoflook brood is heerlijk. Nu vond ik dat ik toch eens zelf moest proberen om dit platte brood zelf te maken en volgens mij is het helemaal niet moeilijk. Ik heb er een pittig koriander knoflook naanbrood van gemaakt. En […]

Spruitjes met ui en spek

Spruitjes met ui en spek

Spruitjes, vroeger hield ik daar niet van. Maar nu wel. De meeste kinderen lusten spruitjes niet, dat komt om ze de spruitjes bitter vinden. Maar deze spruitjes met ui en spek lust bijna iedereen wel.   Heb je de smaak van spruitjes nu te pakken? Probeer dan ook eens deze Paarse spruitjesstamppot.

Kalkoenfilet met paddenstoelensaus en cranberries

Kalkoenfilet met paddenstoelensaus en cranberries

Als je toch iets met kalkoen wilt serveren met de feestdagen is deze kalkoenfilet met paddenstoelensaus en cranberries een mooi, lekker en snel alternatief. Ik had vier kleine kalkoenfilets, maar als ze erg groot zijn koop je er twee of drie. Natuurlijk moeten grotere filets wel langer in de oven, houdt daar rekening mee. Je […]

Pappa al Pomodoro

Pappa al Pomodoro

Pappa al Pomodoro oftewel Toscaanse tomaten broodsoep is een perfecte soep om te maken als je teveel tomaten hebt liggen, die overrijp dreigen te gaan. En als je een brood zoals bijvoorbeeld een Ciabatta hebt liggen van 2 dagen oud. Oud brood in je soep? Ja oud brood in je soep. En maak de soep […]

Wasabi garnalen met wokgroenten en Basmati rijst

Wasabi garnalen met wokgroenten en Basmati rijst

Deze wasabi garnalen met wokgroenten en Basmati rijst is ook weer zo’n lekker recept met de verse wasabi die ik mocht ontvangen, geworden. Wasabi en limoensap gaan heel goed samen, het is een lekkere frisse combinatie geworden welke heel goed samen gaat met de garnalen.   Je kunt als groenten zelf bepalen wat je gaat […]

Tosti met tonijn en cheddar kaas

Tosti met tonijn en cheddar kaas

Een kaasachtige geroosterde tosti met tonijn en cheddar kaas oftewel een tuna melt tosti is de ultieme lunch of licht diner. Met precies de juiste hoeveelheid knapperigheid, smeltende cheddarkaas en lekker veel tonijn, zou je zelfs een tonijnhater kunnen veranderen in liefhebber. De sleutel tot deze tosti is dat het gevuld is met een heerlijke […]

Slawraps met kip, wasabi en noedels

Slawraps met kip, wasabi en noedels

Ik heb de kipfilets gemarineerd in een marinade met verse wasabi. Het is daardoor een smakelijk kippetje geworden. Deze slawraps met kip, wasabi en noedels is een heerlijke lichte maaltijd geworden. Meestal bak ik de kipfilets en gaar ze daarna in de oven. Hierdoor krijg je een hele malse kipfilet.   Als je niet aan […]

Noedels met pittige mosselen en paksoi

Noedels met pittige mosselen en paksoi

Ik werd uitgedaagd om voor Wijngoed Wilgenhorst een paar recepten te maken bij hun wijnen. De witte wijn Fleurie is een geurige, volle en kruidige wijn van de Sauvignier Gris druif. Ik had al Vis met witte wijnsaus en druiven gemaakt en vond het leuk om ook een heel ander gerecht bij de wijn te […]

Mac and Cheese met bier

Mac and Cheese met bier

Mac and Cheese is een Amerikaans gerecht dat bestaat uit macaroni en kaas (cheddar). Meestal wordt deze in een schaal in de oven bereid. Er wordt een béchamel saus gemaakt welke gemengd wordt door de pasta. Ik heb er een stoere dude food versie van gemaakt, namelijk een Mac and Cheese met bier. Voor een […]

Zoetzure gehaktballetjes met rijst

Zoetzure gehaktballetjes met rijst

Deze zoetzure gehaktballetjes met rijst zullen de kinderen heerlijk vinden. Laat dan alleen de rode peper en de koriander achterwege. De meeste kinderen houden hier niet van. Misschien kan je in plaats van de rode peper een half theelepeltje sambal erbij doen, zodat het gerecht toch nog een beetje pit heeft. Je kunt de smaak zelf […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden