Irish Coffee uit Zeewolde

Irish Coffee uit Zeewolde

Ik mocht van De Kleine Distilleerderij Zeewolde een heerlijke fles Cold Brewed Koffielikeur ontvangen. Deze is al heerlijk om zo te drinken, maar ook ontzettend lekker in deze ‘Irish Coffee’. Ik heb het daarom maar Irish Coffee uit Zeewolde genoemd. Ik heb voor deze lekkere warme dessertkoffie 3 koppen sterke espresso gezet. Dit is genoeg […]

Pepernoot truffels met pecannoten

Pepernoot truffels met pecannoten

Deze pepernoot truffels met pecannoten zijn een heerlijke traktatie met Sinterklaas, maar kan je natuurlijk ook heel goed maken na het Sinterklaas feest als je nog pepernoten over hebt.   En nog zo’n lekkere Sinterklaas traktatie zijn deze Sinterklaas muffins. Maak die ook eens.

Sinterklaas wentelteefjes

Sinterklaas wentelteefjes

Deze Sinterklaas wentelteefjes zijn een heerlijke traktatie voor de kinderen op Sinterklaasavond. Neem voor dit gerecht lekkere rijpe peren, zoals bijvoorbeeld een Conference of een Doyenné du Comice peer. Ik heb Schuddebuikjes gebruikt, maar je kunt ook speculaasjes fijnhakken en die in het recept gebruiken.   Snoepen en lekker eten, hoort bij Sinterklaas. Daarom heeft […]

Gevulde Sinterklaas pannenkoeken

Gevulde Sinterklaas pannenkoeken

Binnenkort vieren we al weer Sinterklaas, daarom deze Gevulde Sinterklaas pannenkoeken. Ik heb als vulling banaan en appel gebruikt, maar je kunt ook ander fruit gebruiken zoals mandarijnen, peer of druiven. De kinderen zullen het enig EN lekker vinden om dit op Sinterklaasavond te eten.   Ook een lekkere traktatie voor Sinterklaasavond zijn deze Sinterklaas […]

Sinterklaas muffins

Sinterklaas muffins

Een lekkere traktatie voor jong en oud op Sinterklaasavond zijn deze Sinterklaas muffins. Maak ze ’s morgens zodat je ze ’s avonds kunt uitdelen. Deze muffins zijn helemaal niet moeilijk te maken.   En nog zo’n lekkere traktatie voor Sinterklaasavond is deze Zak van Sinterklaas, gemaakt van pannenkoekjes.

Kippenbout met appel cidersaus

Kippenbout met appel cidersaus

Dit recept voor kippenbout met appel cidersaus is heerlijk om in het najaar te maken. De appels zijn net geplukt, goede reden om ze te gebruiken in een lekker gerecht zoals dit. Je kunt dit ook voor de kinderen maken, de alcohol van de cider verdwijnt tijdens het koken. Als je geen cider wilt gebruiken, […]

Appel kruimel koekjes

Appel kruimel koekjes

Deze appel kruimel koekjes is een recept van Jamie Oliver, maar ik heb er weer mijn twist aan gegeven. Het recept komt uit zijn boek 5 ingrediënten. Deze koekjes zijn heerlijk bij een kopje thee. Ook weer met dit recept met ik zo blij met mijn nieuwe Kenwood foodprocessor, je gooit alles er in en […]

Zoetzuur van gekleurde wortelen

Zoetzuur van gekleurde wortelen

Met de mooie gekleurde wortelen die ik van boer Martin Topper van Zonneheerdt mocht ontvangen, ben ik aan het experimenteren geslagen. Van een aantal heb ik deze Zoetzuur van gekleurde wortelen gemaakt. Lekker bij gefrituurde Japanse Karaage, bij een Indonesisch gerecht of zelfs bij een salade.

Geglaceerde rode wortelen

Geglaceerde rode wortelen

Met die mooie en bijzondere rode wortelen van Zonneheerdt wilde ik iets speciaals doen. Omdat het tegen het einde van het jaar loopt en ik al volop met Kerstrecepten bezig ben, heb ik dit speciale recept bedacht. Geglaceerde rode wortelen met whisky, sinaasappel en honing. Dit is een hele lekkere manier om wortelen te bereiden. […]

Stoofvlees in bruin bier

Stoofvlees in bruin bier

Herfst is de tijd van bokbier daarom is dit stoofvlees in bruin bier een echte ‘herfstmaaltijd’. Ontzettend lekker zacht stoofvlees gegaard in bokbier. Neem er wel de tijd voor om het te bereiden! Je kunt de saus binden met een bruine boterham, maar ook lekker is ontbijtkoek. Hierdoor krijgt het stoofvlees een wat zoetere smaak. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden