Kip drumsticks in een mosterd honingsaus

Kip drumsticks in een mosterd honingsaus

Deze kip drumsticks in een mosterd honingsaus is een makkelijk 1-pansgerecht. Je hoeft van mij geen biologische kip te kopen, maar laat de plofkippen alsjeblieft liggen. Ik heb mijn kip bij Polderkip vandaag, dit zijn vrije uitloopkippen die een beter leven hebben gehad en dat proef je ook. Lekker mals vlees! Ik heb een milde gerookte […]

Salade van kip, groene asperges, krieltjes en dille

Salade van kip, groene asperges, krieltjes en dille

Deze salade van kip, groene asperges, krieltjes en dille wordt op smaak gebracht met een heerlijke romige dille dressing. Gebruik voor dit recept kipfilet. Door de kip heel langzaam te laten garen in de warme bouillon, krijg je een sappige kipfilet. Je kunt de salade (lauw)warm eten of koud op een warme zomeravond. Lekker als […]

Cranberry amandelspijs taartjes

Cranberry amandelspijs taartjes

Deze cranberry amandelspijs taartjes zijn lekkere zoete traktatie met de feestdagen en helemaal niet zo moeilijk te maken. Maak ruim van te voren de cranberrycompote, het recept ervoor kan je hier vinden. Gebruik wel goed afgekoelde cranberrycompote. Ik heb een hele rol vers bladerdeeg gebruikt voor deze taartjes, maar je kunt ook losse bladerdeegvellen ervoor […]

Tosti kalkoen, blauwe kaas en cranberrycompote

Tosti kalkoen, blauwe kaas en cranberrycompote

Tosti kalkoen, blauwe kaas en cranberrycompote is ideaal om te maken van de overgebleven kalkoen etc. van de feestdagen. Ik mocht een hele grote KellyBronze kalkoen ontvangen en daar was nogal wat van overgebleven. En aangezien er niets verloren gaat in mijn keuken, heb ik weer diverse recepten bedacht met de overgebleven kalkoen. Ik had […]

Sukadelapjes gestoofd in rode wijn

Sukadelapjes gestoofd in rode wijn

Ik maak altijd een grote hoeveelheid stoofvlees wat lang moet pruttelen. Dan heb je een of twee dagen later nog een lekker hapje en het voordeel is dat de smaken er nog meer intrekken. Zo ook bij deze Sukadelapjes gestoofd in rode wijn. Je kunt dit gerecht ook maken voor de kinderen, de alcohol verdwijnt […]

Bieten tortilla wrap met heksenkaas en gerookte forel

Bieten tortilla wrap met heksenkaas en gerookte forel

Deze bieten tortilla wrap met heksenkaas en gerookte forel is een feestelijk hapje. Je kunt het als lunch serveren of als borrelhap. Dan snijd je de wraps in stukken en serveer je het als hapje. De mooie rode tortilla’s gemaakt van bietjes zijn lekker zoet en licht en gaan heel goed samen met de heksenkaas […]

Palingsoep met peterselie en spekjes

Palingsoep met peterselie en spekjes

Dit recept voor palingsoep met peterselie en spekjes is toch wel een klassiek gerecht. Het wordt niet vaak meer bereid en dat is jammer. Het is een heerlijke kruidige lichtgebonden soep en de spekjes geven een extra smaak eraan. Serveer het op een speciaal dinertje. Je bent er wel even mee bezig, maar dan heb […]

Buf cheeseburger

Op mijn laatste bezoek aan de Buffalo Farm Twente, heb ik weer heerlijke buffalo mozzarella, burrata en andere kaasjes meegekregen. Ook het nieuwste kaasje van ze, namelijk een mozzarella gemaakt van buffel kefir. Natuurlijk mag dit geen mozzarella heten en daarom hebben ze het Buf genoemd. De Buf kaasjes zijn er in naturel, met limoenrasp, […]

Salade met geroosterde biet, wortel en saucijzen

Salade met geroosterde biet, wortel en saucijzen

Deze lauwwarme stevige maaltijd salade met geroosterde biet, wortel en saucijzen heb ik gemaakt van overgebleven bietjes en oerwortelen die ik in de oven gegaard heb. In de oven gepofte bietjes hebben veel meer smaak dan de kant-en-klaar gekochte gekookte bietjes. Probeer het eens, het is geen moeite, de oven doet het werk voor je. […]

Rode biet carpaccio

Rode biet carpaccio

Deze rode biet carpaccio is een heerlijke alternatieve carpaccio voor vegetariërs. Maar ook als je geen vegetariër bent, is het een heerlijk gerecht. Eet het als voorgerecht of lekker als een lunch met een stuk brood erbij. Ik had op onze tweede trip naar de Buffalo Farm Twente weer heerlijke kaasjes meegekregen, waaronder een kefir […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden