Broodpudding gemaakt van croissants

Broodpudding gemaakt van croissants

Het gebeurt niet vaak, maar soms houd je croissants over. Maak er dan deze zalige pudding van. Broodpudding is een ideale manier om ‘oud’ brood op te maken. Of het nu stokbrood, boterhammen of zelfs croissants zijn, je kunt er een heerlijke broodpudding van maken. Het is geen ‘light’ recept, maar af en toe jezelf […]

Zoete aardappel frietjes uit de oven

Zoete aardappel frietjes uit de oven

Ik ben gek op zoete aardappelen in gebruik ze op verschillende manieren en in diverse gerechten. Zoete aardappelpuree, Hasselback van zoete aardappelen, Pittige hutspot van paarse wortelen met zoete aardappelen, Zoete aardappelcake, in de erwtensoep of in een smoothie, je kunt het zo gek niet verzinnen of ik heb het al gemaakt. Nu wilde ik […]

Stamppot van kool en prei met salsa verde

Stamppot van kool en prei met salsa verde

’s Winters wordt het lekker veel gestampt in de Hollandse keuken. En er wordt steeds meer gevarieerd met de stamppotten. Waar we vroeger stamppot boerenkool, andijvie of hutspot maakten, worden nu allerlei soorten groenten in de stamppot gebruikt. Ik had nog een Chinese kool, een halve savooie kool en een prei liggen. Het leek mij […]

Kippensoep met wortel, witte bonen en spelt

Kippensoep met wortel, witte bonen en spelt

Kippensoep met wortel, witte bonen en spelt is een lekkere gevulde maaltijdsoep voor koude dagen. Serveer het met brood en boter. Ik had nog wat geroosterde pompoenblokjes en die heb ik er op het laatst ook nog bij gedaan. Dit is weer eens een andere manier om kippensoep te maken dan de klassieke kippensoep. Lekker […]

Witlofsoep met blauwe kaas

Witlofsoep met blauwe kaas

Witlof wordt meestal heel traditioneel bereid met een sausje of met ham en kaas in de oven. Maar je kunt veel meer met witlof, maak eens een soep van deze groente. Zoals deze witlofsoep met blauwe kaas. En dan wel met een lekkere (milde) blauwe kaas. Omdat witlof een goede match is met blauwe kaas, […]

Plaattaart met knolselderij en gepofte knoflook

Plaattaart met knolselderij en gepofte knoflook

Deze plaattaart met knolselderij en gepofte knoflook is wederom een heerlijk gerecht uit onze vegetarische maand januari. Ik maak elk jaar 31 (!) andere vegetarische gerechten en probeer daar zoveel mogelijk de groenten van het seizoen te gebruiken. Dit zijn stoere winterse groenten zoals deze knolselderij.   Knolselderij gebruiken we eigenlijk alleen maar in de […]

Pasta met herfstknolletjes, spinazie en oesterzwammen

Pasta met herfstknolletjes, spinazie en oesterzwammen

Ook deze lekkere knolletjes heb ik gescoord in Het Lokaal in Amersfoort. Maar ja wat doe je er dan mee. Ik heb ze gecombineerd in dit vegetarisch gerecht Pasta met herfstknolletjes, spinazie en oesterzwammen. Herfstknolletjes zijn een oude (vergeten) groente die in Nederland alleen nog in de biologische landbouw geteeld wordt. Het is dezelfde knol […]

Gin en Tonic appelbeignets

Gin en Tonic appelbeignets

Zal ik jullie iets verklappen? Ik houd helemaal niet van oliebollen, die worden dus ook niet gemaakt door mij. Manlief smokkelt af en toe wat oliebollen van de bakker naar binnen op Oudjaarsdag, maar die zijn niet aan mij besteed. Maar wat ik wel lekker vind zijn appelbeignets. Meestal maak ik er wel een paar […]

Pastinaak frietjes met een pittige dressing

Pastinaak frietjes met een pittige dressing

Deze pastinaak frietjes met een pittige dressing is weer eens een andere manier om pastinaak te bereiden. Door de pastinaak te serveren met deze dressing, krijg je een heerlijk zoet/zuur en pikant frietje. Pastinaak is een vergeten groente, maar maakt aardig zijn comeback. De wortelvormige knol is verkrijgbaar in de herfst en winter. Je kunt […]

Kip drumsticks in een mosterd honingsaus

Kip drumsticks in een mosterd honingsaus

Deze kip drumsticks in een mosterd honingsaus is een makkelijk 1-pansgerecht. Je hoeft van mij geen biologische kip te kopen, maar laat de plofkippen alsjeblieft liggen. Ik heb mijn kip bij Polderkip vandaag, dit zijn vrije uitloopkippen die een beter leven hebben gehad en dat proef je ook. Lekker mals vlees! Ik heb een milde gerookte […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden