Thaise Pad Thai

Thaise Pad Thai

Pad Thai is een bekend Thais roerbakgerecht gemaakt van platte rijstnoedels met ingrediënten zoals lente-ui, taugé, ei en een keuze uit vlees, tofu of garnalen. Het gerecht wordt op smaak gebracht met knoflook, vissaus, rode peper en palmsuiker en geserveerd met limoen, koriander en pinda’s. Dit gerecht wordt op elke straathoek in Thailand bereid. Je […]

Bouillabaisse met rouille

Bouillabaisse met rouille

Ik heb bouillabaisse met rouille voor het eerst gegeten op onze vakantie in Zuid-Frankrijk en vond het gelijk de lekkerste vissoep die ik ooit gegeten had. Vooral de rouille erbij, lekker pittig met veel knoflook. Wat een smaken allemaal.   Bouillabaisse is een van oorsprong Provençaals gerecht wat gemaakt werd onverkochte/overgebleven vis van de vissers. […]

Quiche met oesterzwammen en kaas

Quiche met oesterzwammen en kaas

Ik heb mij door mijn groenteboer op de markt, een heel kistje oesterzwammen laten aansmeren. Een deel daarvan heb ik gebruikt in een tempura en dat was toch lekker! De rest heb ik in deze quiche met oesterzwammen en kaas verwerkt. Oesterzwammen worden bij het bakken niet zo ‘nat’ als bijvoorbeeld champignons en zijn daarom […]

Bavette met oesterzwammen tempura

Bavette met oesterzwammen tempura

Ik had mij op de markt bij mijn groenteboer een heel kistje oesterzwammen laten aansmeren. Maar ja wat ga je ermee doen? Nu zijn paddenstoelen heerlijk bij een biefstukje en ik had al een bavette gekocht. Ik heb er een Oosterse twist aan gegeven, door de bavette te marineren in sambal en sojasaus en de […]

Parelcouscous salade met aubergine, courgette en paprika

Parelcouscous salade met aubergine, courgette en paprika

Deze Parelcouscous salade met aubergine, courgette en paprika is lekker als vegetarische complete maaltijd, maar kan ook als bijgerecht geserveerd worden met diverse andere gerechten uit het Midden Oosten of bij een barbecue. Als vegetarische maaltijd, kan je er ook nog blokjes feta, geitenkaas of gegrilde halloumi kaas bij geven. Ik heb parelcouscous gebruikt omdat […]

Oosterse fettuccine met garnalen en omeletreepjes

Oosterse fettuccine met garnalen en omeletreepjes

In een foodybox die ik mocht ontvangen zat een Fettuccine van sojabonen van het merk Risenta. Doordat deze fettuccine gemaakt is van sojabonen bevat het veel minder koolhydraten dan andere pastasoorten. Tevens is het glutenvrij en biologisch. De pasta is te koop bij Albert Heijn (voor € 2,79). Maar ja wat ga je ermee maken? […]

Kip-sucukgehaktballetjes met tzaziki

Kip-sucukgehaktballetjes met tzaziki

Deze kip-sucukgehaktballetjes met tzaziki zijn ideaal als borrelhap, maar je kunt ze natuurlijk ook eten als avondmaaltje met daarbij nog een lekkere salade of een stokbroodje. Tzaziki is een lekkere frisse dip uit Griekenland gemaakt van komkommer en yoghurt. Deze dip past heel goed bij de pittige gehaktballetjes.   Sucuk is een pittig worstje gemaakt […]

Zalmforel met misoboter uit de oven

Zalmforel met misoboter uit de oven

Wat zijn wij verwend met de zomer Foodybox van Kroon op het Werk en het Nederlands Visbureau. Naast een heerlijke biefstuk, zat er ook nog een hele zalmforel in. Nou die lusten wij wel! Ik heb hem in z’n geheel gegaard in de oven. Had nog wat misoboter* in de koelkast liggen en dit leek […]

Aziatische steaksalade met pittige dressing

Aziatische steaksalade met pittige dressing

In de zomer foodybox van Kroon op het Werk zat een heerlijke Black Angus Graan gevoerde Rumpsteak van Le Jean. Zo’n steak vraagt om een bijzonder gerecht. Het is deze heerlijke Aziatische steaksalade met pittige dressing geworden. Op deze manier kunnen wij er met z’n tweeen van genieten en het is toch warm, dus prima […]

Kippenspiesjes met sumakmarinade en yoghurt tahinidip

Kippenspiesjes met sumakmarinade en yoghurt tahinidip

Deze kippenspiesjes met sumakmarinade en yoghurt tahinidip zijn lekker op de barbecue of om zo te bakken in een bakpan of grillpan. Ik heb hiervoor kipdijfilets gebruikt, deze zijn iets vetter dan kipfilets en daarom beter geschikt om te grillen. Dit vlees droogt minder uit dan de kipfilet op de grill en hebben meer smaak. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden