Wat zijn wij verwend met de zomer Foodybox van Kroon op het Werk en het Nederlands Visbureau. Naast een heerlijke biefstuk, zat er ook nog een hele zalmforel in. Nou die lusten wij wel! Ik heb hem in z’n geheel gegaard in de oven. Had nog wat misoboter* in de koelkast liggen en dit leek mij een goede combi met de zalmforel. En dat was het ook…..wat hebben wij zitten smullen van deze zalmforel met misoboter uit de oven.

 

Misschien vind je het eng om een hele vis of überhaupt vis te bereiden, maar op deze manier is het echt niet moeilijk en kan het bijna niet mis gaan. Ik heb de zalmforel voor ons tweeën bereid, maar je kunt natuurlijk ook twee zalmforellen kopen om voor vier personen te bereiden. Vraag je visboer of hij de vis wil schoonmaken voor je en vraag dan ook aan hem hoe lang hij denkt dat de vis in de oven moet (afhankelijk van de grootte van de vis, is de gaartijd ongeveer 20-30 minuten).

 

Vis met wortels

 

Bij deze goddelijke zalmforel heb ik deze heerlijke Bospeen uit de oven met een yoghurtdip geserveerd. Geen vieze pannen vandaag, de oven deed het werk.