Ik kreeg een zakje Mix groentefinish wortel van Verstegen (100% natuurlijk). Normaal kook of rooster ik de wortelen en voeg op het laatst honing en komijnpoeder toe. Vond het een beetje een vreemd idee om een zakje hiervoor te gebruiken, maar ja ik had het nu toch in huis dus toch maar proberen dan. Ik heb het verwerkt in deze bospeen uit de oven met een yoghurtdip. Het is de bedoeling dat je de kruiden rechtstreeks over de groente strooit, maar ik heb het in een yoghurtdip verwerkt. En ik moet zeggen dat het lekker was.

 

Wortels zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens supergezond voor je. Zoals ik al hierboven beschreef kan je ze na het roosteren nog op smaak brengen met een beetje honing en komijnpoeder. Als je wortelen op deze manier roostert in de oven, hebben ze veel meer smaak. Ze worden zelfs zoeter.
Als je deze kruidenmix niet gebruiken wilt, meng dan wat yoghurt met 1 eetlepel honing, 1/2 theelepel komijnpoeder en een half teentje geraspte knoflook. Ook erg lekker.

 

Wortelen

 

Verwerk wortelen ook eens rauw in een salade. Als je ze in de lengte met een dunschiller in dunne plakken snijdt, kan je hiermee een salade helemaal oppimpen. Of je maakt hiervan deze heerlijke Arabische wortelsalade.