Deze prachtige roze aardbei bloedsinaasappel smoothie bowl is lekker fris door het gebruik van bloedsinaasappelsap. Ik gebruik Whey proteïne poeder (vanille) om aan mijn eiwitten te komen. Dit maakt de smoothie ook nog eens heerlijk luchtig. Ook zonder de proteïne poeder is de smoothie heerlijk.

 

Smoothie bowl

 

Een roze smoothie bowl, wie wil dit nou niet voor ontbijt? Een smoothie bowl is een is een iets dikkere smoothie geserveerd in een schaaltje (bowl). Meestal versierd met lekkere toppings in mooie vormen of patronen.
Voor een smoothie bowl wordt meestal bevroren fruit gebruikt, verder kan je er nog yoghurt, kwark en havervlokken in verwerken om het dikker te maken.
En deze aardbei bloedsinaasappel smoothie bowl is superlekker en smaakt naar zoet aardbeienijs. Een beetje een mix tussen aardbeienroomijs en sorbetijs in! Maak deze smoothiebowl lekker als speciaal ontbijtje voor jezelf of voor jouw lief.

 

Valentijnsdag

Aardbei bloedsinaasappel smoothie bowl

 

Omdat ik op Valentijnsdag jarig ben en een sucker for love ben, heb ik deze mooie roze smoothie bowl voor ons beiden gemaakt. Ik heb als extra romantische touch de smoothie bowl met wat sprinkles in de vorm van hartjes afgetopt. Romantisch toch?
Een lekker gezond mooi roze ontbijtje, die natuurlijk elke andere dag ook lekker is.

 

Ingrediënten

 

Voor deze roze smoothie bowl heb je maar een paar ingrediënten nodig. Zorg er wel voor dat je aardbeien in de diepvries hebt liggen, dit echt helpt voor de romige structuur van deze smoothie bowl. Verder gebruik ik proteïnepoeder in de smaak vanille (aardbeien kan ook) om de smoothie nog luchtiger te maken en voor de extra eiwitten. Je kunt dit achterwege laten. En pers even zelf die lekkere bloedsinaasappels uit, die zijn nu in het seizoen.

 

Toppings

 

Je kunt een smoothiebowl met van alles aftoppen, maak er een mooi kunstwerkje van.
Gebruik verder vers, gedroogd of gevriesdroogd fruit. Noten, zaden, pitten, muesli of lekkere zelfgemaakte granola. Chocodrops, cacaonibs of kokosrasp of vlokken erop doen het ook altijd goed.

 

 

Recept Aardbei bloedsinaasappel smoothie bowl: