Het is een warme dag en je hebt nu zin in een ijsje. Maak dan snel dit ananas banaanijsje, klaar in een mum van tijd en ontzettend lekker. Het is een soort softijs wat je maakt in je keukenmachine. Je moet natuurlijk wel bevroren fruit in de vriezer hebben liggen en dan mixen en smullen maar!

 

IJs

 

IJs is toch wel mijn guilty pleasure, daarom kan je ook wel diverse ijsrecepten vinden op de site. Meestal is het makkelijk te maken ijs. Ik heb wel een ijsmachine, maar vind het dan weer zo’n gedoe om hem ergens op te zoeken in de garage waar het in een kast ligt. En dan moet ik natuurlijk ook niet vergeten om het vrieselement van tevoren in de vriezer te doen. Daarom ga ik vaak voor makkelijk te maken ijs, wat niet in de ijsmachine gemaakt hoeft te worden.

 

Dit ijs is zo’n recept. Je moet alleen wel stukjes ananas in de vriezer hebben liggen. Je kunt een ananas kopen, laten rijpen, in stukjes snijden en dan invriezen. Of je koopt zo’n handig doosje met diepvriesfruit uit de supermarkt. Gemak dient de mens toch?
En je hebt wel een goede keukenmachine nodig. In een blender of met een staafmixer lukt dit niet.

 

Je kunt het ijs na het maken gelijk opeten of nog even in de vriezer leggen om verder uit de harden. Wij konden niet wachten en hebben het gelijk opgegeten.

 

Tips:

 

Ik heb gecondenseerde melk gebruikt in dit ijs, heerlijk zoet natuurlijk maar niet echt verantwoord. Vervang het door kokosmelk voor een iets gezondere versie. Je kunt er dan ook nog proteïnepoeder vanille doorheen mixen voor een eiwitrijk en iets zoeter ijsje. Wat jou maar lekker lijkt.
Die leuke stenen ijsbakjes heb ik ooit eens bij de Lidl gekocht, als ze weer in de aanbieding zijn koop ik er nog een paar bij.

 

 

Recept Ananas banaanijsje: