Dit heerlijk boterlammetje is een leuke manier om een Paas- of lentemaaltijd te vieren. Mijn familie maakt elke Pasen een boterlam. Boterlammetjes zijn de meest schattige Paastraditie die je moet kennen en elke familie heeft zijn eigen paastradities. Natuurlijk kan je ze tegenwoordig in de supermarkten kopen. Maar zelf een boterlam maken voor de Paasdagen is superleuk. Doe het samen met de kinderen, ze zullen het ook leuk vinden. Als je bij jou in de buurt geen boterlam kunt vinden, probeer er dan zelf een te maken! En maak daar dan
een Paastraditie van! Ik kan niet wachten om dit jaar een boterlammetje op onze Paastafel te zetten!

 

Boterlam

 

Een boterlam is niets meer dan boter in de vorm van een lammetje. Het staat ontzettend leuk en feestelijk om je Paastafel. Maak het voor ontbijt, brunch of lunch.
De boterlamtraditie komt waarschijnlijk uit Midden- en Oost-Europa.

 

Waarom heeft de boter eigenlijk de vorm van een lam? Voor degenen die er niet bekend mee zijn: het lam is een verwijzing naar een van de meest bekende regels in het Nieuwe Testament: ‘Zie het Lam van God dat de zonde van de wereld wegneemt’. Het lam vertegenwoordigt, in de eenvoudigste bewoordingen, Jezus.

 

Botervorm

 

De boterlam is een beukenhouten botervormpje, bestaande uit twee delen die samen de boterlam vormen. De botervorm moet je voor gebruik eerst 8 uur in ruim water met een eetlepel zout laten weken. Houdt daar wel rekening mee.
En laat van te voren de boter op kamertemperatuur komen. Hierna kan je de zachte boter in de beide helften aanbrengen en daarna de helften op elkaar drukken. Dan kan de botervorm in de koelkast gelegd worden om op te stijven. Daarna maak je de botervorm los en leg je het lammetje op een schaaltje presenteren.
Deze beukenhouten botervorm maakt kleine lammetjes in de vorm van boter.

 

Tips:

 

Deze botervorm is vooral leuk voor Pasen en Kerstmis.

Hier kan je heel veel lekkere Paasrecepten vinden.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Boterlam maken voor de Paasdagen: