Als je een speciaal houten vormpje koopt, kan je een Boterlam maken voor de Paasdagen. Gezellig op tafel met de Paasdagen. Natuurlijk kan je ook een boterlam van kruidenboter maken, ik heb een recept voor een lekkere Dille citroenboter voor je.
Als je een speciaal houten vormpje koopt, kan je een Boterlam maken voor de Paasdagen. Gezellig op tafel met de Paasdagen. Natuurlijk kan je ook een boterlam van kruidenboter maken, ik heb een recept voor een lekkere Dille citroenboter voor je.
Haal de twee helften van het houten boterlamvormpje uit elkaar.
Vul een bak met water en leg hierin de twee helften en laat een (paar) uur liggen.
Haal het vormpje uit het water en droog af.
Vul de helften met niet te zachte boter en druk de boter goed in het vormpje en strijk de helften dan glad. Druk dan de twee helften op elkaar en leg in de koelkast om op te stijven.
Op de morgen zelf verwijder je voorzichtig de helften van elkaar en voilà je hebt een boterlammetje.
Je kunt het lammetje eventueel nog voorzien van peperkorreltjes om oogjes te maken en van blaadjes de oortjes. Zet hem op een schoteltje op een beetje tuinkers