Eigenlijk is dit geen recept te noemen, maar het is wel een ontzettend lekker gebakje. Maak deze mini donuts met slagroom en frambozen als verwennerij op bijvoorbeeld Valentijnsdag of Moederdag. Het is zo makkelijk, dat iedereen kan dit maken.

 

Donuts

 

Donuts zijn een soort gefrituurde beignets met een gat erin. Ze komen oorspronkelijk uit Amerika en zijn daar ontzettend populair. Vaak zie je in Amerikaanse series of films dat ze gegeten worden als ontbijt. Ik heb het wel eens gegeten als ontbijt toen ik daar was, maar het is mij te zoet en zwaar zo ’s morgens vroeg.
De donuts worden vaak gevuld met custard, chocolade, jam of iets anders, bestrooid met poedersuiker en bedekt met een glazuurlaag (nog meer suiker).
Ik heb ze nog nooit zelf gemaakt, denk dat ik dan maar een gezondere versie ga proberen te bakken in de oven in plaats van de frituur.
Gebruik voor dit recept mini donuts, anders wordt het wel een hele machtige versnapering.

 

Ruby chocolade

 

Ruby chocolade of roze chocolade is na de pure, melk en witte chocolade de vierde chocoladesoort. Het heeft een prachtige natuurlijke roze kleur, zonder toegevoegde kleurstoffen en/of smaakstoffen. De smaak heeft een hint van rood fruit. Deze chocolade is in 2018 door de welbekende firma Callebaut op de markt gebracht. Ik heb ook al te lekkere Truffels met deze chocolade gemaakt.

 

Tips:

 

Natuurlijk kan je ook een witte, melk of pure chocolade gebruiken om de donuts in te dippen.
Of je gebruikt witte chocolade en kleurt die bijvoorbeeld rood met een eetbare rode kleurstof.
Ik het de donuts eerst doormidden gesneden en toen gedipt in de vloeibare chocolade. Als jij jouw vinger in het gaatje van de donuts steekt, kan je hem op deze manier dippen.
Au-bain-marie* is de chocoladestukjes in een glazen kom boven een pan met warm water laten smelten. De kom mag het water niet raken hierbij. Hierdoor smelt je de chocolade op een lage temperatuur.

 

 

Recept Mini donuts met slagroom en frambozen: