Ik zal het maar bekennen …. ik lust geen bier. Heb het vroeger veel gedronken maar ineens lustte ik het niet meer. Heel af en toe probeer ik het nog eens, maar de meesten vind ik niet lekker. Maar ja dan heb je bieren nog met een smaakje, zoals de Radler citroen 0%. Die vond ik wel lekker en het leek me leuk om daar iets mee te doen. Het is deze frisse bruisende zomercocktail geworden. En lekker dat tie is! Ik denk dat dit wel een drankje is wat het zomers goed zal doen bij de dudes maar ook bij de ladies.
Je kunt dit drankje ook mixen en serveren in een hele grote kan tijdens de barbecue. Als je een paar gezellige vrienden te eten hebt, maak er dan lekker veel van.

 

Biercocktail

 

Een van de eenvoudigste biercocktails is deze mix van bier en citrus en het is de perfecte drank voor een warme zomerdag. Net als een Shandy combineert een Radler – een lichter biersoort – met een citroen-likeur en wat sodawater.
Radler is ontstaan in Duitsland en ontleent zijn naam aan de recreatieve wielrenners (Radler is Duits voor fietser) van het land die een dorstlessend drankje met een laag alcoholgehalte wilden voor warme dagen. Het is zeker dat alles en meer.

 

We zijn hier grote fans van lekkere drankjes. En soms is het warm buiten en wil je een drankje waar je niet te teut van wordt.
Combineer het bier met de Limoncello en bruisend water in een whiskey- of longdrinkglas en roer het. Garneer met een schijfje citroen en geniet!
In plaats van bruisend water kan je ook een limonade zoals sprite of 7-up gebruiken voor een wat zoetere cocktail.

 

Tips:

 

Houd in ieder geval je bier koud en je Limoncello kouder. Italianen drinken Limoncello als digestief na het eten en serveren het ijskoud in kleine glaasjes. Volg hun voorbeeld en bewaar je fles in de vriezer.

Ik heb zelfgemaakte Limoncello gebruikt in deze cocktail. Hoe jij Limoncello kunt maken, lees je hier.

 

 

Recept Frisse bruisende zomercocktail: