Zomers drink ik graag een lekkere cocktail en Piña Colada is zo’n lekkere zomerse en tropische cocktail voor warme dagen. Piña Colada ijsjes zijn ook een heerlijke zomerse traktatie gemaakt met slechts vier ingrediënten. Maak ze met rum voor de volwassenen of zonder om ze kindvriendelijk te houden. En ze bevatten geen toegevoegde suikers, zijn zuivel- en glutenvrij en ze zijn vegan! Deze verfrissende ananas-kokosijsjes zijn een zoete traktatie waar je de hele zomer met een goed gevoel van kunt genieten.

 

Piña Colada ijsjes

 

Piña Colada ijsjes vereisen slechts vijf minuten en zijn moeiteloos te maken. De rest is meng- en invriestijd.
Het beste is dat ze een zomersnack of dessert zijn zonder schuldgevoel, zonder toegevoegde suikers, onnatuurlijke smaken, verdikkingsmiddelen, conserveermiddelen of kleurstoffen.
Ze zijn dus niet alleen een gezonde zelfgemaakte ijslolly, ze zijn ook perfect voor mensen die bepaalde allergieën hebben, zoals lactose-intolerantie.
Gemaakt met kokosroom, ananassap, verse ananas en eventueel witte rum, is het is een Caribisch geïnspireerde ijslolly die je het gevoel geeft dat je op het strand van een tropisch eiland rondhangt.

 

Maken

 

Ze kunnen met of zonder rum worden gemaakt, waardoor ze geschikt zijn voor kinderen en volwassenen. En het duurt slechts een paar minuten extra om niet-alcoholische ijsjes voor jouw kinderen ijsjes met rum voor de volwassenen te maken!
Het recept is gebaseerd op de authentieke Piña Colada.

 

Voeg alle ingrediënten toe aan de blender. Pureer alles op hoge snelheid totdat het mengsel grotendeels glad is. Sommige stukjes ananas erin is helemaal prima! Afhankelijk van jouw blender duurt dit tussen de 30 en 60 seconden.
Vul je ijslollyvormpjes en laat een klein beetje ruimte over zodat ze kunnen uitzetten tijdens het invriezen. Steek de stokjes bovenaan.
Vries 6-8 uur in.

 

Hoewel het maken van zelfgemaakte ijslolly’s niet ingewikkeld is, heb je er wel een paar dingen voor nodig. Hier is een lijst met mijn favoriete gereedschappen voor het maken van ijslolly’s:

Blender
IJslollyvormen
Houten ijsstokjes

 

Tips:

 

Neem wel een verse en rijpe ananas voor dit recept. Je hebt ongeveer 200 gram verse ananas ervoor nodig

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Piña Colada ijsjes: