Rode kool smoothiebowl? Yep! Net zoals je van spinazie of boerenkool een lekkere en gezonde smoothie kunt maken, kan dit ook van rode kool. Eigenlijk zijn heel veel groenten wel geschikt hiervoor. Met deze smoothiebowl heb je al een flink portie groente en fruit naar binnen, hoe fijn is dat. En het wordt ook nog eens een prachtige lila smoothie, daar wordt je toch vrolijk van op de vroege morgen?

 

Rode kool bevat heel veel vitamines en mineralen. Het is goed voor je darmen om het veel vezels bevat, het heeft een antioxiderende werking en is ontstekingsremmend. Redenen genoeg om dit te maken. Natuurlijk gebruik je een verse rode kool voor dit recept. Misschien heb je nog een stukje liggen in de koelkast, of je snijd een hele aan en gebruikt de rest van de rode kool voor een ander lekker recept.

 

Gebruik blauwe bessen en banaan uit de vriezer. Door het gebruik van de Skyr en eiwitpoeder, krijg je ook nog een behoorlijk portie eiwitten naar binnen en is de smoothie voor mij zoet genoeg. Vind jij het niet zoet genoeg, meng er dan nog wat agavesiroop of honing door.

 

Rode kool

 

Ik heb nog een heel lekker recept met de overgebleven rode kool voor je, namelijk deze Rundersaucijs met gebakken rode kool.