Oh ik heb toch een heerlijke verwennerij voor pakjesavond. Serveer deze Sinterklaas milkshake met speculoos als toetje en iedereen zal jou dankbaar zijn. Een glas vol ijskoude zaligheid met de smaken van december erin. Dit wil je proeven!

 

Milkshake

 

Een milkshake is een ijskoude dikke drank gemaakt van roomijs en melk en wordt op smaak gebracht met verse vruchten of een siroop. Deze ingrediënten worden gemixt in een blender of met een staafmixer. Een populair drankje bij de snackbars, maar jij kunt deze thuis ook zelf maken. Het voordeel hiervan is dat je het naar eigen smaak kunt maken.

 

Milkshake maken

 

Het maken van een milkshake is helemaal niet moeilijk, je hebt alleen wel een krachtige blender nodig. Eentje die het ijs wel aankan. Deze milkshake vindt jong en oud lekker!
Je kunt een simpele milkshake maken van vanille-ijs en melk, of helemaal losgaan met smaakjes.

 

De basis is dus melk en roomijs. Dit kan vanille-, chocolade-, karamel-, koffie of vruchten roomijs zijn. Of breng het op smaak met een koffie-, karamel- of vruchtensiroop en gebruik dan vanille-ijs. Doe alles in de blender en mix tot het een gladde en luchtige massa geworden is. Giet het in grote glazen en serveer het met een extra dik rietje.
Houd je van een dikke milkshake, dan voeg je meer ijs toe.

 

Een milkshake is wel erg zoet, je kunt de vruchtensiropen bijvoorbeeld vervangen door vers fruit zoals aardbeien, frambozen, bananen, mango, blauwe bessen, etc. Als je het fruit er bevroren in doet, dan krijg je een lekkere dikke en ijskoude milkshake.
Om het nog minder zoet te maken, kan je de melk vervangen door karnemelk.

 

Topping

 

Vaak wordt een milkshake ook nog met een toef slagroom geserveerd.
Verder kan je er nog gehakte koekjes, kruiden, vers fruit of een siroop op doen als topping.
Ik heb op deze milkshake gehakte chocolade pepernoten gedaan en wat kaneelpoeder. Als je speculaaskruiden in huis hebt, is dat ook lekker.

 

Tips:

 

Als je vegan bent of een lactosevrije milkshake wilt maken, gebruik dan plantaardige melk en ijs. Ik weet alleen niet of de speculoospasta helemaal vegan is.

Zorg er wel voor dat de melk goed koud is voordat je deze milkshake maakt.

Serveer er deze lekkere Donuts met speculoospasta bij.

Extra nodig: krachtige blender

 

 

Recept Sinterklaas milkshake met speculoos: