Deze stamppot zoute boontjes en raapstelen met rundersaucijs is een beetje winter en voorjaar tegelijk. We hebben dit de laatste dag voor het crash dieet gegeten, voordat je gaat denken he mag ze dat wel eten?
Zoute boontjes zijn echt een winterse groente, vooral vroeger werd dit gegeten als ze geen verse groenten meer hadden. Voorjaar door de raapstelen. Dit is een typische voorjaarsgroente. Het zijn namelijk de jonge blaadjes van de meiknolletjes. Lekker fris, knapperig en een beetje pittig. Dit gaat heel erg goed samen met de gezouten snijboontjes.

 

Deze raapsteeltjes zijn vanaf maart tot en met mei verkrijgbaar. Meestal in bosjes of ook los verkrijgbaar bij jouw groenteboer. Als je ze koopt, let er dan wel goed op dat de blaadjes mooi licht groen en stevig zijn. De verlepte bosjes moet je laten liggen. Ze zijn niet lang houdbaar dus gebruik ze dezelfde of de volgende dag.
Het is een supergezonde groente, vol met vitamine, mineralen en antioxidanten. Reden genoeg om ze een keer te proberen. Het lekkerst vind ik ze rauw in een salade of zoals in deze stamppot als laatste erdoor gemengd.

Nog meer raapstelen

 

En deze Raapstelen en knolselderij remoulade salade is ook het proberen waard.