Is het Italiaanse dessert Tiramisu jouw favoriet? Nou dan heb ik een geweldig ontbijtje voor jou. Een Tiramisu overnight oats. De smaken van Tiramisu in jouw ontbijt ….. dat wil je toch! Overnight oats met koffie en een romige kwark laag erop en afgetopt met cacaopoeder, ontbijten is nog nooit zo lekker geweest.

 

Overnight oats

 

Overnight oats klinkt toch wel beter dan havermoutpap. Maar eigenlijk komt het op hetzelfde neer. Het is een koude pap gemaakt van havervlokken die je een nachtje laat weken in water of (plantaardige) melk. Maak het ’s avonds klaar en dan staat er de volgende ochtend een heerlijk ontbijt voor je klaar.
Je hoeft het niet te koken en kunt het zo eten.

 

Het is een verantwoord ontbijt die je geheel naar eigen smaak kunt aanpassen. Zo kan je er geraspte wortel, pompoenpuree, vers fruit, specerijen, lijnzaad, chiazaad, noten, etc. aan toevoegen. Ik heb diverse recepten voor overnight oats op de site staan. Zoek ze maar eens op onder kopje: Recept zoeken en ga dan naar: Sleutelwoorden. Typ daar overnight oats in, dan vind je al deze recepten. Zoals ook deze zalige Pêche Melba overnight oats, die ook gebaseerd zijn om een bekend nagerecht.

 

Tiramisu

 

Tiramisu is een klassiek Italiaans nagerecht gemaakt van een lange vingers, espresso, mascarpone, likeur, eieren en cacaopoeder. Door de havervlokken te mengen met melk, sterke espresso en een paar druppels rum-extract en dit dan af te toppen door een luchtige kwark en cacaopoeder, creëer je de smaken van Tiramisu.
Een Tiramisu wat je kunt eten zonder het gevoel dat je aan het zondigen bent.

 

Je zou het ontbijt ook al zonder cacaopoeder kunnen klaarmaken en in de koelkast zetten. Bestrooi het dan de volgende ochtend als je het gaat eten, met cacaopoeder.

 

Tips:

 

Havervlokken zijn in principe glutenvrij (check de verpakking of dit inderdaad zo is).

Je kunt de espresso eventueel vervangen door espresso oploskoffie, meng dit dan door de melk. Uiteraard moet je dan wel iets meer (ongeveer 25 ml) melk gebruiken.

In plaats van melk en kwark, kan je de plantaardige varianten hiervoor gebruiken om er een vegan ontbijt van te maken. Gebruik dan ook plantaardige proteïnepoeder.

 

 

Recept Tiramisu overnight oats: