Wij zijn gek op witte chocolade en daarom heb ik deze witte pindarotsjes gemaakt. Natuurlijk kan je ook pure of melkchocolade gebruiken voor dit recept. Ik heb gezouten pinda’s gebruikt, dat haalt het hele zoete van de witte chocolade eraf en maakt de pindarotsjes wat interessanter van smaak vind ik.

 

Pindarotsjes

 

Deze kleine chocoladehapjes zijn snel en makkelijk te maken. Je kunt ook rozijnen, je favoriete noten, cranberries, wat je maar wilt toevoegen! Jij kiest!
Ik heb dit recept gemaakt met pinda’s en witte chocolade, maar hieronder heb ik wat optionele extra’s voor je toegevoegd, zodat je deze precies naar je smaak kunt maken!

 

Maken

 

Het maken van deze traktatie is super simpel, dus zelfs de kinderen kunnen helpen. Ze zullen het heerlijk vinden om te helpen.
Het recept is zo eenvoudig en het duurt slechts enkele minuten om deze klaar te hebben.
Ze kunnen in een luchtdichte verpakking worden bewaard als je ze van tevoren wilt maken voor bijvoorbeeld een feestje, of je kunt een variatie maken en een paar kleine geschenkzakjes maken voor Kerstmis.
Waarschuwing vooraf, misschien moet je een deel verbergen … speciaal voor jou!

 

Deze pindarotsjes met slechts twee ingrediënten is een van de gemakkelijkste zoete versnaperingen die je kunt maken! Alles wat je nodig hebt zijn wat pinda’s en witte chocolade.
Het is een gemakkelijke no-bake, heerlijke traktatie die de lichte zoutheid van knapperige pinda’s combineert met de zoetheid van romige witte chocolade.

 

Tips:

 

Je kunt deze pindarotsjes nog aanpassen aan een gelegenheid:
Voeg gekleurde hagelslag toe voor een verjaardagsfeestje
Roze en rood voor Valentijnsdag.
Gebruik groen en rood voor Kerstmis, of gouden en zilveren sprinkles.
Je kunt zelfs wat kleurstof aan de gesmolten chocolade toevoegen als je dat wilt.
Ruil de pinda’s voor een andere noot of gemengde noten. Cashewnoten, pecannoten, macadamianoten, amandelen of walnoten zouden geweldig zijn.
Voeg een beetje extra smaak en textuur toe door kokosvlokken te mengen.
Gebruik puur, melkchocolade of zelfs ruby chocolade of gold chocolade in plaats van de witte.
Om deze lekkere lekkernijen cadeau te doen, wikkel je er een paar in cellofaan en knoop je ze vast met een feestelijk lint.

 

Ook zo gek op witte chocolade? Probeer deze Witte chocolade fudge met pistache en cranberries eens.

 

 

Recept witte pindarotsjes: