Geglaceerde wortelen met passiefruit

Geglaceerde wortelen met passiefruit

Ik kreeg heel veel gekleurde wortelen van de Zonneheerdt en wilde ik iets speciaals doen. Ik had hiervan al geroosterde wortelen met opgeklopte burrata gemaakt. Maar de witte, gele en lichtoranje wortelen had ik achtergehouden voor een ander gerecht. Het zijn deze heerlijke geglaceerde wortelen met passiefruit geworden. Een zomerse manier om wortelen te bereiden. […]

Gnocchi met zalm, prei en peulvruchten

Gnocchi met zalm, prei en peulvruchten

Wij zijn gek op gnocchi en eten dit toch wel regelmatig. Elke keer op een andere manier en vandaag was het gnocchi met zalm, prei en peulvruchten. En dat was een heerlijke combinatie. Als je het vegetarisch wilt houden, dan laat je de zalm achterwege. Ik heb een combinatie van groene peulvruchten gebruikt, maar je […]

Zalm in folie van de barbecue

Zalm in folie van de barbecue

Wist je dat je vis ook heel goed kunt bereiden op de barbecue? Deze heerlijke zalm in folie van de barbecue met een Oosterse marinade is daar een voorbeeld van. Een spectaculair gerecht waar jij jouw gasten mee verwennen kunt. En zeg nou zelf, dit ziet er toch geweldig uit? En als je geen barbecue […]

Broccoli salade met pindadressing

Broccoli salade met pindadressing

Hoe krijg ik mijn man aan de broccoli? Nou door een broccoli salade met pindadressing te maken. Hij is namelijk gek op pindasaus en eet het liefst pindasaus met patat (niet andersom dus hè)! Dus ik heb een heerlijke dressing gemaakt van pindakaas en dit bij de rauwe broccoli geserveerd. Ik heb nog nooit iemand […]

Gevlinderde kip met zelfgemaakte barbecuesaus

Gevlinderde kip met zelfgemaakte barbecuesaus

Zoet, zuur, pittig, lekker kleverig en een super malse kip, wie wil dat nou niet? Lees dan snel verder hoe jij deze gevlinderde kip met zelfgemaakte barbecuesaus kunt maken. Leg hem op de barbecue of in de oven en na een uurtje kan je smullen van de lekkerste kip die je ooit geproefd hebt. En […]

Aardbeien verveine ijsjes

Aardbeien verveine ijsjes

Ik mocht een grote bos verse verveine van Tromp Aquafarming uit Lelystad ontvangen. Dit bijzondere bedrijf combineert viskweek met gewaskweek. Het afvalwater van de vissen (forellen) wordt gebruikt als voeding voor de gewassen. Deze biologische boerderij teelt bijzondere groentes, fruit en kruiden die net even anders zijn. Zo ook de citroen verbena oftewel verveine. En […]

Verveine siroop

Verveine siroop

Ik mocht een grote bos verse verveine van Tromp Aquafarming uit Lelystad ontvangen. Dit bijzondere bedrijf combineert viskweek met gewaskweek. Het afvalwater van de forellen wordt gebruikt als voeding voor de gewassen. Deze biologische boerderij teelt bijzondere groentes, fruit en kruiden die net even anders zijn. Zo ook de citroen verbena oftewel verveine. En hiervan […]

Waterkefir met vlierbloesem

Waterkefir met vlierbloesem

Het is voorjaar de vlier staat volop in de bloesem en ik heb in ons dorp de bloesem geplukt. Moest wel eerst op Facebook vragen waar ik het kon vinden, maar het staat overal in het groen blijkt nu. Van de vlierbloesem heb ik siroop gemaakt, hiervan ga ik weer heel veel andere lekkere recepten […]

Kabeljauwhaas met gegrilde asperges

Kabeljauwhaas met gegrilde asperges

Nou ik heb de laatste asperges van het seizoen nog weten te bemachtigen en heb dit gecombineerd met vis. Deze grote kabeljauwhaas met gegrilde asperges en saffraan/citroen aioli is een super combinatie geworden. Een gerecht wat je heel goed thuis kunt serveren tijdens een etentje.   Kabeljauw   Deze mooie grote kabeljauwhaas met vel komt […]

Groene asperges met garnalen en misodressing

Groene asperges met garnalen en misodressing

Hoe een simpel recept ontzettend lekker kan zijn. Dat bewijst dit gerechtje van groene asperges met garnalen en misodressing wel. Gegrilde asperges met grote garnalen en een heerlijke smaakvolle Japanse dressing gemaakt van miso, rijstwijnazijn, sojasaus en agavesiroop. Alle smaken komen bijeen in dit gerechtje. Serveer het als lunch of als voorgerecht tijdens een etentje. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden