Romige paddenstoelensoep met Marsala

Romige paddenstoelensoep met Marsala

Zelfgemaakt paddenstoelensoep is zo lekker en supermakkelijk te maken. Als je dit eenmaal geproefd hebt, wil je nooit meer de kant-en-klare soep. Deze romige paddenstoelensoep met Marsala is het proberen waard, hartverwarmende soep, vol met umami smaken van de verschillende paddenstoelen die je erin verwerkt. De Marsala wijn geeft een extra lekkere smaak aan de […]

Kipkarbonades met druiven en Marsalasaus

Kipkarbonades met druiven en Marsalasaus

Deze kipkarbonades met druiven en Marsalasaus is een recept van Nigella Lawson. Ik zag dat eens voorbijkomen op TV waar zij het kookte en dacht gelijk dit is iets voor hubbie. Die is namelijk gek op druiven en fruit in hartige gerechten. Nou ik kan je verklappen dat dit gerecht een hit was bij hem, […]

Kaiserschmarrn met dronken rozijnen

Kaiserschmarrn met dronken rozijnen

De wintersporters kennen dit gerecht wel, in vrijwel alle Tiroolse restaurants, bergrestaurants en berghutten wordt de Kaiserschmarrn (of Kaiserschmarren) geserveerd. Deze luchtige lekkernij behoort tot de meest bekendste en geliefde Oostenrijks gerechten. Het is een soort luchtige versie van de pannenkoek. Het luchtige ontstaat door het apart stijfkloppen van de eiwitten door het beslag. Maar […]

Pasta met gerookte forel, rozijnen en Marsala

Pasta met gerookte forel, rozijnen en Marsala

Marsala is een Italiaanse versterkte wijn die gemaakt wordt in de omgeving van Marsala op Sicilië. Deze wijn is heerlijk om mee te koken en te gebruiken in bijvoorbeeld deze Pasta met gerookte forel, rozijnen en Marsala. Deze Bietensalade met bloedsinaasappels is heerlijk als voorgerecht.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden