Hotdog van verse worst met wasabi

Hotdog van verse worst met wasabi

Deze hotdog van verse worst met wasabi is ook weer een heerlijk recept geworden met de verse wasabi die ik mocht ontvangen. Je kunt de saus zo pittig maken als je zelf wilt door meer of minder verse wasabi toe te voegen.  Het is eens weer een hele andere manier om een hotdog te bereiden. […]

Slawraps met kip, wasabi en noedels

Slawraps met kip, wasabi en noedels

Ik heb de kipfilets gemarineerd in een marinade met verse wasabi. Het is daardoor een smakelijk kippetje geworden. Deze slawraps met kip, wasabi en noedels is een heerlijke lichte maaltijd geworden. Meestal bak ik de kipfilets en gaar ze daarna in de oven. Hierdoor krijg je een hele malse kipfilet.   Als je niet aan […]

Noedels met pittige mosselen en paksoi

Noedels met pittige mosselen en paksoi

Ik werd uitgedaagd om voor Wijngoed Wilgenhorst een paar recepten te maken bij hun wijnen. De witte wijn Fleurie is een geurige, volle en kruidige wijn van de Sauvignier Gris druif. Ik had al Vis met witte wijnsaus en druiven gemaakt en vond het leuk om ook een heel ander gerecht bij de wijn te […]

Vis in witte wijnsaus met druiven

Vis in witte wijnsaus met druiven

Wil je een keer Sole Véronique maken, vroeg hubbie. Geen idee wat dat was, maar van zijn omschrijving heb ik dit gerecht Vis in witte wijnsaus met druiven bereid. De Franse chef Auguste Escoffier is de bedenker van dit klassieke gerecht Filets de Sole Véronique (tongrolletjes in een saus van druiven). Escoffier heeft het begin […]

Pizza met zuurkool, rode ui en rookworst

Pizza met zuurkool, rode ui en rookworst

Deze Pizza met zuurkool, rode ui en rookworst is echte dude food en heel erg geschikt voor het Oktoberfest. Het Oktoberfest is HET jaarlijkse volksfeest in München, Duitsland. Het begint dit jaar op zaterdag 16 september – traditiegetrouw met het tappen van het eerste Oktoberfest biervat – en eindigt altijd op de eerste zondag van […]

Mac and Cheese met bier

Mac and Cheese met bier

Mac and Cheese is een Amerikaans gerecht dat bestaat uit macaroni en kaas (cheddar). Meestal wordt deze in een schaal in de oven bereid. Er wordt een béchamel saus gemaakt welke gemengd wordt door de pasta. Ik heb er een stoere dude food versie van gemaakt, namelijk een Mac and Cheese met bier. Voor een […]

Zoetzure gehaktballetjes met rijst

Zoetzure gehaktballetjes met rijst

Deze zoetzure gehaktballetjes met rijst zullen de kinderen heerlijk vinden. Laat dan alleen de rode peper en de koriander achterwege. De meeste kinderen houden hier niet van. Misschien kan je in plaats van de rode peper een half theelepeltje sambal erbij doen, zodat het gerecht toch nog een beetje pit heeft. Je kunt de smaak zelf […]

Spaghetti met zalm, spinazie en roomsaus

Spaghetti met zalm, spinazie en roomsaus

Ik heb voor deze spaghetti met zalm, spinazie en roomsaus spaghettini gebruikt. Ik dacht dat ik nog spaghetti in huis had, dat was dus niet zo. Maar wel spaghettini in huis, dus dit maar gebruikt. Je kunt natuurlijk elk soort spaghetti of pasta gebruiken hiervoor. Maar ik moet zeggen dat de spaghettini wel erg lekker […]

Gnocchi met oesterzwammen en mozzarella

Gnocchi met oesterzwammen en mozzarella

Gnocchi met oesterzwammen en mozzarella is een lekker vegetarisch gerecht dat snel klaar is. Ik heb de mini mozzarella voorzien van een instante rooksmaak, omdat dit mij wel lekker leek in dit gerecht. Natuurlijk kan je ook gerookte mozzarella of een andere gerookte kaas hiervoor gebruiken. Maar omdat ik vloeibare rookaroma (liquid smoke) in huis […]

Kabeljauw omwikkeld met pancetta en garnaaltjes

Kabeljauw omwikkeld met pancetta en garnaaltjes

Ben je gek op vis dan moet je deze Kabeljauw omwikkeld met pancetta en garnaaltjes echt eens proberen. Het is niet zo moeilijk te bereiden als het lijkt. En de saus met de garnaaltjes maakt het gerecht helemaal af. Meestal eten wij geen aardappel, vlees (vis) en groenten. Maar ik vond alleen broccoli bij dit […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden