Mexicaanse bowl met rijst

Mexicaanse bowl met rijst

Ik mocht een paar pakken Basmati rijst van Lassie ontvangen. Basmati rijst is een witte langkorrelige droogkokende en zeer aromatische rijst. De rijst wordt meestal voor Oosterse en kruidige gerechten gebruikt. Ik heb er nu een Mexicaanse bowl met rijst van gemaakt. Dit is een heerlijke maaltijdsalade die je lekker uit een kom eet. Serveer […]

Pitabroodjes gevuld met pittig Bulgogi gehakt

Pitabroodjes gevuld met pittig Bulgogi gehakt

Bulgogi is een populair vleesgerecht in Korea. Het vlees wordt eerst gemarineerd en daarna gegrild of gebakken op een hete plaat. Meestal wordt hiervoor rundvlees gebruikt, maar het kan ook met varkensvlees of kip gemaakt worden. Het is een pittig gerecht, de vertaling van bulgogi is niet voor niets ‘vuurvlees’. Ik had nog een flesje […]

Het golfdrankje Vanessa

Het golfdrankje Vanessa

Golfers die zomers op het terras bij het clubhuis zitten kennen deze drankjes wel zoals de Gele Peter, Rooie Annie, Sneeuwwitje en het golfdrankje Vanessa. Geen idee waar die namen vandaan komen, maar het zijn toch oude bekende ‘golfers’ drankjes die besteld worden. Zo bestaat Gele Peter uit bitterlemon en jus d’orange Blonde Peter uit […]

Frozen kersenmojito

Frozen kersenmojito

Heb je ze al zien liggen bij de groenteboer …. die heerlijke sappige zoete kersen? En wat kan je daarvan maken? Nou deze verrukkelijke frozen kersenmojito bijvoorbeeld. Voor de kids natuurlijk zonder de rum. Dus ga maar vast die kersen ontpitten en gooi ze in de vriezer, dan heb je morgen een lekkere cocktail. Proost en […]

Bramen Mojito met lavendelsiroop

Deze Bramen Mojito met lavendelsiroop is een heerlijk verfrissende cocktail voor een zwoele zomeravond. Ik denk dat frambozen en aardbeien ook wel goed zullen gaan met de lavendelsiroop. Je kunt het glas ook afvullen met tonic, voor een extra bittertje in de cocktail.   Ik had lavendelsiroop gemaakt en dan staat zo’n flesje in de […]

Taco tubs gevuld met buikspek, fetadip en salsa

Taco tubs gevuld met buikspek, fetadip en salsa

Deze mini taco tubs gevuld met buikspek, fetadip en salsa zien er heel erg leuk uit en zijn makkelijk uit het vuistje te eten. Zet de plank op tafel en genieten maar! Schrik niet van de bereidingstijd, de oven doet het werk. Je kunt het buikspek ook een dag van te voren bereiden.   Ik […]

Gin Tonic Koffie

Gin Tonic Koffie

Gin Tonic koffie? Ja ….. Gin en Tonic met koffie. Ben jij gek op koffie en een goede Gin & Tonic op zijn tijd, probeer dan eens deze bijzondere combinatie. Een bijzondere cocktail voor een warme zomeravond of ’s winters lekker bij de open haard. Je kunt voor deze cocktail zelf van tevoren een paar […]

Lavendelkoekjes

Lavendelkoekjes

Ik mocht van Van Beekum Specerijen een pot lavendel ontvangen. Maar ja wat ga je ermee doen. Ik zie zo vaak recepten met lavendel voorbij komen en vraag me dan af of ik de lavendel uit de tuin hiervoor kan gebruiken. Maar nu heb ik een pot gedroogde lavendel. Mijn eerste gedachte was lavendelkoekjes maken. […]

Aziatische viskoekjes

Aziatische viskoekjes

Het recept voor de Zoete chilisaus bij deze Aziatische viskoekjes vind je hier.

Meloensoep met een krokantje van Serranoham

Meloensoep met een krokantje van Serranoham

In plaats van meloen met ham, kan je meloensoep met een krokantje van Serranoham serveren tijdens een warme zomeravond. Dit is een leuke twist op de klassieker ham met meloen.   De cantaloupe meloen is hier het beste geschikt voor dit soepje. Deze is lekker zoet. Gebruik wel rijpe meloenen die lekker zacht zijn. Eerst […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden