Ragù alla Bolognese

In Nederland hebben wij het spaghetti Bolognese genoemd en er onze eigen creatie van gemaakt, maar het originele recept is Tagliatelle met Ragù alla Bolognese. De bij ons bekende Bolognese saus wordt in Italië Ragù genoemd en deze Ragù wordt in Italië nooit met spaghetti maar met Tagliatelle gegeten. Het is wel één van de […]

Salade met burrata, Coburger en verse vijgen

Salade met burrata, Coburger en verse vijgen

Maak deze salade met burrata, Coburger en verse vijgen op een grote serveerplank en zet deze gezellig op tafel. Leuk als (feestelijk) voorgerecht voor 4 personen of als lunch voor 2 personen. Het is een heerlijke combinatie en de salade is niet moeilijk te maken. Het enige wat je hoeft te doen is de lekkere […]

Risotto met paddenstoelen

Risotto met paddenstoelen

Het is nu echt herfst, tijd voor een gerecht met paddenstoelen. Deze Risotto met paddenstoelen is een klassiek Italiaans gerecht. Heb je trouwens mijn blog over Paddenstoelen al een gelezen? Risotto ai funghi zoals het zo mooi heet op z’n Italiaans staat er dus op het menu vandaag. Koop de paddenstoelen die je lekker vindt, […]

Gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi

Gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi

Ben je gek op mosselen dan moet je deze gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi eens proberen. Lekker als voorgerecht, maar ook heerlijk als of borrelhap. Je kunt deze mosselen in de schelpen serveren (foto 2). Maar als je dit teveel werk lijkt serveer dan de mosselen in een potje. Lepel de saus over de […]

Mac and Cheese met bier

Mac and Cheese met bier

Mac and Cheese is een Amerikaans gerecht dat bestaat uit macaroni en kaas (cheddar). Meestal wordt deze in een schaal in de oven bereid. Er wordt een béchamel saus gemaakt welke gemengd wordt door de pasta. Ik heb er een stoere dude food versie van gemaakt, namelijk een Mac and Cheese met bier. Voor een […]

Wortelrisotto met gerookte zalm

Wortelrisotto met gerookte zalm

Vind je deze mooie oranje wortelrisotto met gerookte zalm geen plaatje? De mooie oranje kleur krijg je door de wortelsap, de fijn geraspte wortel en de saffraan. Echt leuk om een keertje tijdens een dinertje te serveren.   De bereiding van risotto is niet moeilijk, het duurt nog geen 30 minuten en vindt in paar […]

Spaghetti met zeekraal

Spaghetti met zeekraal

Ik zag eens een foto voorbij komen van Yotam Ottolenghi waaronder spaghetti met zeekraal stond. Er stond geen recept bij, maar het leek mij een lekker en simpel gerecht om te maken. Dus op de markt een grote zak zeekraal gekocht en de rest van de ingrediënten er maar bij verzonnen. Dit is een heerlijke […]

Melanzane alla Parmigiana

Melanzane alla Parmigiana

Ik ben gek op aubergines en daarom is het niet moeilijk voor mij om deze Italiaanse klassieker te maken. Melanzane alla Parmigiana oftewel Aubergine alla Parmigiana is het ultieme vegetarische comfortfoodrecept. Gebakken aubergines in een schotel met tomatensaus, basilicum, Parmezaanse kaas en mozzarella kaas en dat in de oven gebakken. Ik heb behalve aubergines ook […]

Rode bietenlasagne met gerookte mozzarella

Rode bietenlasagne met gerookte mozzarella

Op onze trip naar Ootmarsum hebben we de Buffelo Farm Twente bezocht. Hier mochten we de buffels aanschouwen en hoe de lekkere kazen daar door echte Italiaanse ambachtelijke kaasmakers bereid worden. Van de eigenaresse kregen we heerlijke kaasjes mee. Uiteraard ga ik daar wat lekkers mee bereiden. In het ‘kaaspakket’ zat een o.a. gerookte mozzarella. […]

Risotto met zeebaarsfilet

Risotto met zeebaarsfilet

Dit had een zwarte risotto met zeebaarsfilet moeten worden, ik heb echter te weinig inktvisinkt gebruikt. Twee kleine zakjes inktvisinkt kostte mij € 4,95 en mijn visboer verzekerde mij dat dit genoeg moest zijn om de risotto zwart te krijgen. Nou, nee dus! Maar ja om nou een vermogen aan inktvisinkt uit te geven vind […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden