Bisschopswijn

Bisschopswijn

Bijna Sinterklaas …. tijd voor Bisschopswijn. Heerlijke december geuren komen dan uit de keuken. Bisschopswijn en Glühwein zijn een hartverwarmend warme wijnen met kruiden die in de koude wintermaanden gedronken worden. Bisschopswijn wordt oorspronkelijk tijdens Sinterklaas gedronken en Glühwein vooral rond de Kersttijd. Er zit een klein verschil tussen deze twee warme wijndranken, namelijk dat […]

Zoete aardappelpuree

Zoete aardappelpuree

Deze zoete aardappelpuree is een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld de feestdagen. Zoete aardappelpuree zoals ze hem in Amerika eten. Ik heb de aardappelen gegaard in de oven maar je kunt de aardappelen ook schillen, in stukken snijden en koken (12-15 minuten). Kook ze niet te lang, dan worden ze papperig. Afgieten en even laten uitstomen. […]

Kruidige boterkoek

Kruidige boterkoek

Een heerlijke Kruidige boterkoek voor de maand december. Maar ze zijn zo lekker, dat je ze het hele jaar wel kunt eten, haha. Probeer ook eens deze Kruidkoeken.  

Eendenborstfilet met portsaus en sinaasappel

Eendenborstfilet met portsaus en sinaasappel is zo’n klassiek gerecht wat je met de feestdagen kunt serveren. Ik heb er nog een paar plakken sinaasappel bij geserveerd, omdat ik dit lekker fris vind bij het recept. De sinaasappels snijd je als volgt: Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappels af. Zet […]

Yoghurt pannenkoekjes met blauwe bessen

Yoghurt pannenkoekjes met blauwe bessen

Deze Yoghurt pannenkoekjes met blauwe bessen heb ik gemaakt met zelfgemaakte yoghurt. Lees hier hoe ik dat gedaan heb. Het is ontzettend leuk om zelf yoghurt te maken en het is ook nog eens superlekker.

Citrus dessert in een glaasje

Citrus dessert in een glaasje

Deze citrus fruitsalade is perfect voor in de winter als grapefruits, bloedsinaasappelen, mandarijnen en navelsinaasappelen volop in het seizoen zijn. Het is een lekker fris toetje, gezoet met agavesiroop, gekruid met oranjebloesemwater en verse munt. Een gedurfd en mooi citrus dessert in een glaasje, boordevol vitamine C en heerlijke smaken! Het is even wat snijwerk, […]

Chocoladetaart met dadels en halva

Chocoladetaart met dadels en halva

Een heerlijke taart voor een speciale gelegenheid. Deze sublieme chocoladetaart met dadels en halva is gevuld met rijke halva, ontpitte dadels en sinaasappel. Het is de finishing touch voor een lange, ontspannen diner in de buitenlucht. Als je op zoek bent naar een taart om te bakken voor een speciale gelegenheid, kan ik geen glamoureuzer […]

Aardbeien cheesecake

Aardbeien cheesecake

Maak mijn eenvoudige no bake aardbeien cheesecake, het perfecte, frisse en romige recept dat iedereen lekker zal vinden. Het is een verse, smelt-in-je-mond cheesecake vol zoete en fruitige aardbeiensmaak. Deze decadente cheesecake ziet er elegant uit en smaakt verrukkelijk, en kan in 25 minuten worden gemaakt. Natuurlijk moet het nog wel opstijven in de koelkast. […]

Mexicaanse chowder

Mexicaanse chowder

Romige Mexicaanse chowder is de perfecte soep om toe te voegen aan je soeprecepten! Het is heerlijk smaakvol en zeer bevredigend. Dit is een van mijn soeprecepten waarvan ik weet dat je deze bij de hand wilt houden! Als er één soort recept is waar jullie echt dol op lijken te zijn, dan zijn het […]

Gekleurde bloemkoolcouscous

Gekleurde bloemkoolcouscous

Ik zag diverse kleuren bloemkooltjes liggen bij mijn groenteboer op de markt. Om de mooie kleuren te behouden heb ik ze rauw gebruikt in deze gekleurde bloemkoolcouscous salade. Glutenvrije, veganistische couscous gemaakt van rauwe gekleurde bloemkool, appels, noten en cranberry’s. Tegenwoordig vermijden zoveel mensen tarwe of gluten. Daarom is het maken van een couscous van […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden