Romige Mexicaanse chowder is de perfecte soep om toe te voegen aan je soeprecepten! Het is heerlijk smaakvol en zeer bevredigend. Dit is een van mijn soeprecepten waarvan ik weet dat je deze bij de hand wilt houden! Als er één soort recept is waar jullie echt dol op lijken te zijn, dan zijn het kommen met heerlijk comfortfood! Deze heerlijke vegetarische soep zit bomvol met groenten en peulvruchten. E wordt afgetopt met krokante tortilla chips, cheddarkaas, lente-uitjes, avocado en natuurlijk koriander.

 

Chowder

 

Een maïs chowder oftewel maïssoep wordt dus bereid met maïs, ui, room en boter. Daaraan kunnen extra ingrediënten worden toegevoegd, zoals groenten, aardappelen, vlees, kip, vis of zeevruchten.
Het is een dikke soep waarin je verse maïs of maïskorrels uit blik kunt verwerken. Omdat dit een Mexicaanse chowder is, heb ik er nog lekkere groenten zoals rode paprika, zwarte bonen, tomaatjes, avocado, ui, knoflook en Picadillo kruiden in verwerkt.
Je kunt de soep dikker of dunner naar eigen wens, door er meer of minder bouillon aan toe te voegen. Iedereen heeft zijn eigen idee van hoe dik een chowder moet zijn.

Mexicaanse chowder

 

Meer recepten met maïs:

 

Mexicaanse maïssalade esquites
Kip in tomaten kaassaus
Pulled kip taco’s met salsa
Pittige salsa van maïs, lente-ui en oude kaas
Quesadilla gemaakt van piadina met maïs
Tex Mex pasta
Bavette met tomaten maïssalsa
Stamppot zoete aardappelen en maïs met garnalen
Pittige pulled pork met tortillachips

 

Variaties

 

Om deze chowder pittiger te maken, kun je jalapeños peper of chilipoeder eraan toevoegen.

In plaats van verse roomkaas, kan je slagroom, zure room of volle melk of een mengsel daarvan gebruiken.

Je kunt er ook nog gekookte of gerookte kipstukjes aan toevoegen als je vlees erin wilt verwerken.

 

Van tevoren maken

 

Je kunt niet alleen deze chowder van tevoren maken (de smaken worden zelfs nog lekkerder!). Maak veel ingrediënten van tevoren klaar om de voorbereidingstijd echt te verkorten.
Zo bereid je je voor op dit recept: de ui, paprika en knoflook kunnen van tevoren worden gehakt/in blokjes gesneden/gehakt en in een plastic bakje in de koelkast worden bewaard.

 

Tips:

Overgebleven chowder moet in een luchtdichte verpakking worden gekoeld en binnen 3-4 dagen worden genuttigd. Laat de chowder volledig afkoelen, doe hem dan in een plastic bak in de koelkast.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Mexicaanse chowder: