Gebakken spruitjes met spek en salie

Gebakken spruitjes met spek en salie

Manlief roept altijd dat hij niet van spruitjes houdt, maar hij eet altijd met smaak de spruitjes die ik bereid heb. Deze keer had hij niet eens in de gaten dat hij spruitjes at, hij zei alleen maar lekkuh (met zijn mond vol). Ik denk dat iedereen die geen spruitjes lust, deze gebakken spruitjes met […]

Zoete Turkse pompoenblokjes

Zoete Turkse pompoenblokjes

Toen wij met mijn moeder op vakantie waren in Turkije kregen wij bijna elke avond zoete Turkse pompoenblokjes bij het dessert. Deze stonden te shinen op de grote tafel met nagerechten. Jaja, we hadden een all-inclusive reis geboekt en ik moet zeggen dat ons dit prima bevallen is.   Pompoen   Pompoen is een ontzettend […]

Lasagne met prei en walnoten

Lasagne met prei en walnoten

Ik doe weer mee die leuke recepten swap georganiseerd door Mandyandmore. Deze keer mocht ik een recept uitzoeken van Nienke Vos van Foxilicious.nl. Nienke is een flexitariër, maar kookt vooral vegetarisch. Deze gerechten publiceert zij op haar blog. Zij wil mensen graag inspireren om vaker zonder vlees en vis te koken. Vandaag staat prei in […]

Rosbief sandwich met walnotenpesto

Rosbief sandwich met walnotenpesto

Ik had van een etentje nog een stuk rosbief over. Tja natuurlijk weer een veel te groot stuk vlees gekocht. Vergeet af en toe nog wel eens dat ik een klein maagje heb (haha). Maar van het overgebleven vlees kan je dan weer iets anders lekkers maken, zoals deze heerlijke rosbief sandwich met walnotenpesto.   […]

Rosbief uit de oven met balsamico uien

Rosbief uit de oven met balsamico uien

Deze rosbief uit de oven met balsamico uien was super mals en de uien waren een heerlijk bijgerecht bij het vlees. Rosbief en andere grote stukken vlees, koop ik meestal bij Beef&Steak. Ze zijn de specialist op dit gebied, er is heel veel keuze daar, perfecte kwaliteit en hele goede service en levering. De online […]

Balsamico uien uit de oven

Balsamico uien uit de oven

Probeer eens deze heerlijke balsamico uien uit de oven. Lekker bij een stuk vlees of kip, heerlijk bij een risotto, een paté of zo op een stokbroodje bij de borrel. Door de uien te roosteren in de oven in een mengsel van een goede balsamico met honing, worden de uien lekker zacht en karamelliseren ze. […]

Ouderwetse erwtensoep zelf maken

Ouderwetse erwtensoep zelf maken

Lekkere traditionele snert zoals mijn oma en mijn ouders deze maakten. Het is een stevige kost, ideaal voor een koude dag. En de volgende dag is de soep eigenlijk nog lekkerder omdat de smaken erin getrokken zijn. Vandaag gaan we dus een ouderwetse erwtensoep zelf maken.   Erwtensoep of snert   Over de hele wereld […]

Luchtige kwarkbollen met dadels en walnoten

Luchtige kwarkbollen met dadels en walnoten

Ik bak nooit oliebollen met oudjaar, maar wel appelflappen of appelbeignets. Die vind ik wel lekker, oliebollen dus niet. Daarom ben ik altijd op zoek naar alternatieven die ik eten kan en de rest van de familie ook lekker vindt. Vandaag heb ik deze luchtige kwarkbollen met dadels en walnoten gebakken en ze vielen goed […]

Raclette met aardappelen en rauwkost

Raclette met aardappelen en rauwkost

Raclette is een typisch Zwitsers gerecht. Het is eigenlijk niets meer dan gesmolten kaas en gekookte aardappelen. Daarbij wordt nog wat vleeswaren in de vorm van rauwe ham of plakjes worst zoals salami en zure augurkjes en/of uitjes bij geserveerd. Het is een stevige kost, meer geschikt voor een winterse avond. Je hebt het misschien […]

Kip Tandoori met couscous

Kip Tandoori met couscous

Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, de oven doet het werk en er komt voor dit heerlijke gerecht bijna geen koken aan te pas. Deze kip Tandoori met couscous is een gerecht waarbij India Noord-Afrika ontmoet. Tandoori is namelijk een Indiaas gerecht en de couscous komt natuurlijk uit de Noord-Afrikaanse landen.   Couscous […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden