Thaise bief met paksoy, shiitake en paprika

Thaise bief met paksoy, shiitake en paprika

Deze Thaise bief met paksoy, shiitake en paprika is een heerlijk Oosters gerecht. Ik heb hiervoor bavette gebruikt, maar je kunt ook goede biefstuk hiervoor in de plaats gebruiken. Wij vinden het lekker om het vlees rood te houden en met bavette is dat sowieso het lekkerst, dan blijft hij namelijk supermals. Je kunt elk […]

Tarwe met boerenkool, schorsneren en shiitake

Tarwe met boerenkool, schorsneren en shiitake

Ik probeer zoveel mogelijk verschillende wintergroenten te gebruiken in onze vegetarische maand. Zo ook deze schorseneren, die naar me lagen te lonken bij de groenteboer. Schorseneren worden ook wel winterasperges, armeluisasperges of keukenmeidenverdriet genoemd. Dit laatste omdat ze lastig schoon te maken zijn. Ze zijn beter te schillen als je ze een tijdje in een […]

Buddha bowl

Buddha bowl

Eten uit een kom is helemaal trending. Zo ook deze Buddha bowl. Een Buddha bowl is een gezond vegetarisch gerecht dat wordt geserveerd in een kom. Het heeft zijn naam te danken aan de Boeddhistische monniken die vegetarisch eten een meestal eten uit een kom. Maar het gerecht is nu wereldwijd bekend en wordt vooral […]

Rode kool met cranberries

Rode kool met cranberries

Als er iets bij de feestdagen past dan is het wel rode kool en cranberries. Daarom heb ik deze gecombineerd in dit gerecht Rode kool met cranberries. Door de kruidnagelen en kaneel is het een heerlijk bijgerecht geworden wat goed past bij kalkoen, kip, rund- of varkensvlees. Zelfs bij wildgerechten zal dit het goed doen. […]

Roergebakken rode kool

Roergebakken rode kool

Heerlijke en snelle Roergebakken rode kool. Gebruik hiervoor rode spitskool, deze is meer geschikt om te roerbakken. Lekker bij kip-, kalkoen-, of varkensvlees. Wil je de mango chutney zelf maken? Dan vind je hier het recept.  

Toast met gebakken paddenstoelen

Toast met gebakken paddenstoelen

Toast met gebakken paddenstoelen vind ik toch wel een lekker herfstgerechtje. Lekker als lunch of voorgerecht. Probeer hiervoor verschillende soorten paddenstoelen uit. Heb je mijn blog over paddenstoelen al gelezen? Zo niet, dan kan je hem hier vinden.

Szechuan tofu roerbak

Szechuan tofu roerbak

Met deze Szechuan tofu roerbak vind je tofu zeker lekker. Lekker pittig door de Szechuan pepers. Dit gerecht: Aubergines met noedels is ook niet te versmaden

Speltspaghetti met ratatouille uit de oven

Speltspaghetti met ratatouille uit de oven

Een makkelijker gerecht dan deze Speltspaghetti met ratatouille uit de ovenĀ bestaat er niet, je laat de oven het werk doen. Kan prima van tevoren bereid worden, want ook lekker op kamertemperatuur. Maak liefst een grote hoeveelheid, want het is superlekker. Als er iets overblijft kan je dat de volgende als lunch eten eventueel met een […]

Geroosterde bietjessalade

Geroosterde bietjessalade

In het kader van mijn anti-candida dieet heb ik deze Geroosterde bietjessalade gemaakt. Ook heel lekker als je niet op dit dieet hoeft. Het recept van de dillepesto vind je hier.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden